Arts escèniques

ARTS EN VIU

Peeping Tom embarranca un vaixell a la Sala Gran del TNC

La companyia belgocatalana presenta ‘S 62° 58’, W 60° 39’’ després de l’ambiciosa ‘Triptych’

Les coordenades corresponen a la illa Decepció, tot un avís per a navegants d’una distopia onírica

En la darrera part de Triptych (The hidden floor), la tripulació d’un vaixell sucumbia davant d’un caos alarmant enmig de la tempesta. Ara el nou espectacle, que fusiona la dansa el teatre i l’audiovisual en una nova escena onírica i angoixant alhora, es titula amb les coordenades S 62° 58’, W 60° 39’, que corresponen a les del’Illa Decepció, on hi ha un vaixell embarrancat de nou. La Sala Gran acull aquesta coproducció que s’estrena demà i es podrà veure fins al 16 de juny, i que suposa el darrer muntatge de la temporada, abans de la participació en el Festival Grec.

Peeping Tom és una companyia belga, fundada per Gabriela Carrizo i Franck Chartier, que està a punt de fer 25 anys de trajectòria, i que fa temps es va instal·lar a Barcelona. Per això, Ramon Simó va assumir, llavors director del Grec va assumir la coproducció de la trilogia de la família Vader (2014), Moeder (2017) i Kind (2019). En aquesta obra, segons revela Chartier la percepció personal ha fet un pas més. Per exemple, Chartier parteix del fet personal per al punt de partida de la peça,m en què apareix un nen mort: “vaig tenir un pare molt violent i una mare que m’adorava. Entre els dos, resolien les coses a través meu i crec que una part de mi va morir amb la violència psicològica del pare”. “Volíem parlar de nosaltres i em sembla important parlar del paper dels pares”, recull l’agència ACN. Per això, l’obra es trasllada a un assaig, per Chartier aquesta és una “creació del temps actuals”, enmig d’un món ple de guerres, inflació, canvi climàtic i crisis energètiques. En aquest sentit, ha explicat que durant els assajos volien estirar l’obra cap a la ficció, però, constantment, els portava a parlar d’ells mateixos com a creadors, allunyant-se del terreny tradicionalment explorat la companyia Peeping Tom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia