Llibres

novetat literària

Josep Saurí publica el seu segon llibre, el dietari ‘L’escuma bruta dels dies‘

El periodista i escriptor palafrugellenc el presentarà demà, dimecres 5 de juny, a la llibreria Nollegiu Mediterrània, de Palafrugell

Gairebé un any després de presentar al mateix escenari el seu debut en el món editorial, la novel·la Com una pluja amarga, el periodista i escriptor palafrugellenc Josep Saurí (1967) torna demà, dimecres 5 de juny, a la llibreria Nollegiu Mediterrània de Palafrugell (18.30 h) per presentar ‘a casa’, com ja va fer-ho a l’abril a Barcelona, el seu segon llibre, en aquest cas un dietari titulat L’escuma bruta dels dies. Publicat com la novel·la per Ònix Editor , el dietari d’aquest periodista de llarga trajectòria –primer vinculat a aquest diari i després, durant molts anys, a El Periódico de Catalunya– cobreix un any de la seva vida, entre la tardor del 2022 i la del 2023, i dia a dia va observant el món a través del que viu i sobretot del que llegeix, que és molt i variat. Així, l’autor comenta temes de gran actualitat com ara el canvi climàtic, vistos a través d’articles publicats a la premsa per prestigiosos analistes, però també de les valoracions, tant o més vàlides, que en fan els pagesos amb els quals Saurí té ara un vincle diari des del seu actual lloc de treball. Però L’escuma bruta dels dies inclou sobretot reflexions, molt personals i ben argumentades, sobre l’ofici de viure, llegir i escriure, tres activitats que en el seu cas són una mateixa cosa.

A la presentació d’avui a Palafrugell, Josep Saurí hi tornarà a estar acompanyat, com ara fa un any, pel periodista cultural Xavier Castillón, d’El Punt Avui, i l’editor d’Ònix, Òscar Esquerda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia