Cinema

cinema

’L’escanyapobres’ guanya el premi al millor llargmetratge del FIC-CAT

El Festival Internacional de Cinema en Català també premia el documental ‘Sau: la memòria submergida’ i el curt ‘L’aliat’

Isona Passola ha estat distingida amb el guardó Montserrat Carulla

La pel·lícula, L’escanyapobres, d’Ibai Abad, va guanyar ahir el premi al millor llargmetratge del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), en què L’aliat, de Guillem Marí, ha estat distingit com a millor curtmetratge i Sau: la memòria submergida, d’Ot Burgaya, ha estat escollit millor documental. Entre els dies 1 i 8 de juny, al certamen s’han projectat un total de 65 obres, de les quals sis han estat llargmetratges, sis documentals, dotze curtmetratges, divuit videoclips, quinze títols de centres educatius i vuit de la categoria Jove 48 Hores.

El FIC-CAT va acomiadar ahir a la nit a Roda de Berà la setzena edició reivindicant la potència i varietat de la indústria audiovisual catalana. Una proclama apadrinada també per la guanyadora del premi Montserrat Carulla, la productora Isona Passola. “Us puc dir que podeu anar tranquil·lament fent cinema en català pel món que sereu molt aplaudits”, va expressar rotundament en un discurs en què va defensar l’ús del català per fer cinema. Per la seva part, l’organització va posar l’èmfasi en l’increment de qualitat de les produccions projectades durant una setmana a Roda de Berà, que enguany han girat al voltant de l’eix temàtic del cinema i la literatura.

Altres films premiats enguany han estat Casa en flames, de Dani de la Orden, que ha rebut el premi del públic presencial; La caça, de Natàlia Celma i Guillem De la Guàrdia (Premi Jove 48 Hores); Com està el pati (Oques Grasses), de Pere Sala, considerat com a millor videoclip; Bulos, de l’institut de Castellbisbal, premi a la millor producció d’un centre educatiu de secundària, i La sardana, de l’escola de Maspujols, premi del públic en línia i millor producció d’un centre educatiu de primària.

El guardó a la millor producció de les comarques de Tarragona ha recaigut a Castelleres, tossudament alçades, de Maria Roig, i la menció especial del jurat ha estat per al curtmetratge, Welcome Tahiya, de Marta Bayarri. D’altra banda, el festival ha atorgat un doble Premi Honorífic al director de cinema Antoni Verdaguer i a l’escriptor i guionista Jaume Cabré.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia