Cinema

RIPOLLÈS

Cinema Transhumant gira per cinc residències d’avis amb dues pel·lícules

Cinema Transhumant inicia aquest demà el primer cicle a les residències de la gent gran del Ripollès, que s’allargarà fins al pròxim 25 de juny. L’objectiu és fer arribar el cinema als col·lectius vulnerables que no tenen accés fàcil a la cultura. Per fer-ho realitat, aquesta vegada s’ha comptat amb la complicitat d’Acció Cinema i de la Creu Roja. El cicle passarà per les residències de Ripoll (11 de juny), Sant Joan de les Abadesses (13 de juny), Ribes de Freser (18 de juny), Campdevànol (20 de juny) i Camprodon (25 de juny).

Es projectaran dos films que expliquen la importància dels oficis tradicionals d’origen rural en diferents llocs del món. Per una banda, es podrà veure el film català Roques, dirigit per Àngel Amargant, sobre les famílies que han dut el mató i altres productes de la terra, des de fa centenars d’anys, a Montserrat. L’altra pel·lícula que es projectarà és el film turc La pesada càrrega, de Yizmal Özdil, que parla d’una família que tragina amb un burro mercaderies a la frontera insegura entre diferents Estats.

Totes les sessions que es faran a les residències constaran d’una presentació i també cinefòrum entre els assistents. El festival i les activitats de Cinema Transhumant estan organitzades per l’empresa Dinàmic Enginy i Joaquim Roqué n’és el director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia