Llibres

festival

Tercera edició del Festival de Literatura Llatinoamericana de Barcelona

La tercera edició del Festival de Literatura Llatinoamericana de Barcelona, KM Amèrica, tindrà lloc del 18 al 22 de juny, amb la participació de 22 escriptors i escriptores –16 dels quals llatinoamericans– de fins a 11 països diferents.

En la programació estan previstes 15 activitats, com ara cinc converses, tres diàlegs en format entrevista, una estrena teatral, un espectacle de literatura oral, una ruta literària, una sessió de lectura en veu alta, un taller d’escriptura, un taller de traducció i una exposició. L’edició de l’any passat va rebre uns 1.200 assistents.

En aquesta tercera edició, el festival posa l’accent en la relació entre el cos i la paraula. Es plantejaran en quines parts del cos, com ara òrgans, hi ha els elements que funden els nostres relats, la nostra història, la nostra cultura. Cas que hi siguin a cap banda.

També es parlarà de la memòria com una segona pell; el cervell com el dipòsit del passat; el llibre com un cos amb milers de braços; el rostre, d’on emana la veu; la llengua, que lluita contra l’oblit; l’ull, que fixa la seva atenció en la paraula; el cor, que segueix el ritme de les emocions... Així, mitjançant la sinapsi entre el material del cos i l’immaterial del relat, KM Amèrica 2024 ens convida a reflexionar sobre tot allò que ens lliga físicament a les històries que ens donen identitat i memòria.

Organitzat per Casa Amèrica Catalunya i Biblioteques de Barcelona, a cura de l’escriptor de Sinaloa Eduardo Ruiz Sosa, el festival connecta diferents veus d’Amèrica Llatina i el Carib amb la literatura catalana.

El festival compta amb tres seus, la Casa Amèrica Catalunya, la Biblioteca Gabriel García Márquez i una de nova en aquesta edició, l’Espai Francesca Bonnemaison.

Entre els participants hi haurà noms com ara els xilens Alejandro Zambra i Lina Meruane, el brasiler Jeferson Tenório, Mònica Bustos del Paraguai, Frank Báez de la República Dominicana, l’uruguaiana Gabriela Escobar, el mexicà Daniela Tarazona, els argentins Rodrigo Fresán i Eduardo Berti i, entre d’altres, el veneçolà Blanco Calderón. De catalans hi haurà noms com ara Marta Carnicero, Marc Caellas, Marta Cañas, Anna Casas, Iván Chamorro, Lluïsa Mallol i, entre d’altres, Andrea Genovart.

A la inauguració, titulada Accents, es reuniran molts dels autors del festival llegint fragments de la seva obra. L’activitat estarà marinada amb llibres, trompeta, cervesa i aigua de Jamaica i tindrà lloc dimarts 18 de juny a les 19 h a Casa Amèrica Catalunya.

Per a més informació, podeu consultar el programa del festival a l’adreça www.americat.barcelona/ca/km-america-2024



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.