Música

FESTIVAL GREC

Pérez Cruz esclata al Grec “com una nova primavera” amb músics amics

L’artista de Palafrugell inaugura el festival amb tres funcions a l’Amfiteatre

El projecte ‘Circular’ inclou actuacions posteriors a La Paloma i la sala Jamboree d’alguns dels seus acompanyants

Sílvia Pérez Cruz inaugurarà el Grec amb Circular (del 26 al 28 de juny) fidel a l’esperit del cartell: un foc que convoca als amics i toquen junts. Serà la seva novena col·laboració en un festival en la que el director Cesc Casadesús l’ha convidat cada cop que ha volgut presentar un projecte singular. Ho va ser la seva col·laboració amb Rocío Molina a Grito pelao (2018). Però també la intervenció teatral amb el dramaturg Pablo Messiez a Gènere impossible (2022). Ara presenta el seu darrer disc Toda la vida un día acompanyada per un cor d’unes 40 persones (d’entre els que hi ha els infants amb qui va començar a cantar a Palafrugell però també la seva mestra de cant Carme Canela o veus pròpies com la de Rita Payés) i la línia d’instruments de vent. Pérez Cruz està molt agraïda de la predisposició de tots els intèrprets que han respost a la invitació amb entusiasme. “Em sento com en una nova primavera” ha explicat en la presentació d’aquest matí a l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub).

Paral·lelament, a la festa de tres nits al Grec, un grapat dels artistes convidats participaran en actuacions com Roda de cantautors (1 de juliol) i Roda flamenca (3 de juliol), mentre que al Jamboree actuaran noves veus que han despertat l’interès de Pérez Cruz. La cantant mirarà de presentar i, fins i tot actuar, en aquelles dates en què no tingui funcions de presentació de disc.

Al 2015, Joan Manuel Serrat va demostrar la seva estimació per Barcelona amb un cicle de cinc concerts a l’Amfiteatre Grec. Va fer el ple. Va ser una manera d’apropar-se als 50 anys de carrera (tancaria el seu periple al 2022 en tres concerts seguits al Sant Jordi). Pérez Cruz va començar com a compositora i solista el 2012, ara fa poc més de 10 anys. I ja j ha esgotat tot el paper disponible al Grec. Segons avancen des del festival, el ritme d’entrades és més elevat que les edicions anteriors, en aquest cartell que servirà de comiat a Casadesús.

Sílvia Pérez Cruz, després de deixar el grup de Las migas (2004-2010), va anar ampliant el seu registre i, sobretot, les col·laboracions internacionals: des de Pepe Habichuela i Marco Mezquida a Natalia Lafourcade, Juan Quintero o Salvador sobral. Rocío Molina no ha pogut combinar-se l’agenda lamenta perquè li coincideix amb actuacions a Màlaga, però sí que hi serà el ballarí Andrés Corchero. Les oportunitats d’experimentat més enllà de la música han donat a Pérez Cruz la possibilitat d’aprendre a construir espectacles híbrids. Per això, avisa que no vol frenar massa amb excessives presentacions perquè entén que cal respectar la cadència músical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia