Música

música

El festival Itinera selecciona 13 artistes de micropobles

Han estat triats entre els 114 grups i solistes que es van presentar a la convocatòria feta conjuntament amb la Fundació ‘la Caixa’

Foresta, Romaní, Cat Klezmer Trio, Kelimós, Silvestres, La Cosina, Sunset Rhythm Kings, Dos de Lis, Sara Terraza, Guillem Ramisa, Two Plus One Trio, Duet Lambert i AGAINSAM són els tretze grups i solistes que han guanyat la convocatòria del Festival Itinera per a artistes de micropobles impulsada amb la Fundació ‘la Caixa’ el passat mes de març. “La convocatòria busca donar reconeixement als projectes musicals establerts en l’entorn rural i suposa un impuls per la detecció de talent”, afirmen els organitzadors, que van fer una crida als grups musicals dels 484 municipis amb menys de 1.000 habitants. Entre les 114 candidatures presentades, s’han seleccionat 13 artistes que passaran a formar part de la programació de la 4a edició del Festival Itinera, concebuda també com un homenatge a Marcel Marata, el seu creador i director que va morir fa pocs mesos en un accident de trànsit.

El festival, que es va iniciar l’1 de juny i que estarà actiu fins al 31 d’octubre de 2024, promet “una experiència cultural molt enriquidora” amb més de 250 concerts programats en micropobles i altres espais i més de 100 propostes musicals que inclouen la participació de destacats artistes locals i internacionals. “Després de més de tres anys de recorregut, el Festival Itinera s’ha consolidat com un projecte de referència en el panorama cultural i social, proporcionant una plataforma tant per als músics locals com internacionals per expressar-se i compartir la seva música en un ambient acollidor i inclusiu”, afirma la directora del festival, Agnès Fort. El Festival Itinera dóna suport al talent local i a les llengües minoritàries mitjançant la música, amb propostes de gèneres tan diversos com ara el jazz, el blues, el soul, el gòspel, les músiques del món o, per primera vegada, la música clàssica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia