Art

CULTURA

La nova seu del Museu Morera de Lleida, inaugurada oficialment

L’alcalde, Fèlix Larrosa, es compromet a treballar perquè l’equipament sigui un espai “extraordinari”

Des de la seva obertura fa dos mesos ja l’han visitat més de 17.500 persones

La nova seu del Morera Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, ja és oficial. Les autoritats han presidit la inauguració de les instal·lacions d’un equipament del qual l’alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, s’ha compromès a continuar treballant perquè esdevingui un espai “extraordinari”. Tot i que la nova pinacoteca va obrir portes al públic el passat 13 d’abril, l’acte institucional es va ajornar per la convocatòria d’eleccions. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de diferents representants polítics com el president del Parlament, Josep Rull, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. L’acte ha finalitzat amb un cant de garrotín. Des de la seva posada en marxa fa dos mesos, el museu Morera ha rebut la visita de més de 17.500 persones.

Larrosa ha destacat que la nova seu del Morera és un projecte “gegantí” que ha necessitat “quatre alcaldes i cinc cicles polítics” per materialitzar-se. Per tal de donar-li continuïtat, el primer edil ha assegurat que la Paeria seguirà treballant amb les diferents institucions. “La història del Morera no acaba aquí, entrem en una nova etapa”, ha explicat Larrosa. En la mateixa línia s’ha expressat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui ha considerat que el nou equipament arriba “en un bon moment” per la demarcació. “Tenim oportunitats en l’àmbit econòmic, fa ben poc en l’esportiu i ara en el cultural”, ha dit.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha considerat el nou Morera com un equipament “de primer nivell europeu” amb una “gran i innovadora col·lecció”.La inauguració del Morera, però, arriba després de la polèmica per la retallada del personal de l’equipament. En aquest sentit, Larrosa ha considerat que “les coses s’han de fer bé” i d’acord amb la legislació. “No ens podem inventar figures. La institució pública té els seus reglaments”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia