Llibres

festival literari

El festival Creixell.crims s’aboca a la recerca de públic jove

“Volem que vinguin joves, al festival, que llegeixin i que, si s’hi atreveixen, que escriguin”, ha declarat Raquel Gámez-Serrano, directora del festival de novel·la criminal en català Creixell.crims, que celebrarà la tercera edició el 12 i el 13 de juliol a la localitat tarragonina. “Hi haurà bona literatura, aquest any relacionada amb el concepte de justícia i, també, platja, cervesa, ambient d’estiu, a més de dansa, música, teatre...”, hi va afegir la directora, acompanyada de l’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz, i de Maribel Pérez, organitzadora del festival i i directora de la biblioteca de la localitat, on tindran lloc alguns dels actes previstos. Els altres dos espais són el casal municipal i la casa de cultura Cal Cabaler.

Els objectius del festival són “fomentar la lectura de la novel·la criminal en català, difondre l’obra dels escriptors de gènere criminal i proporcionar un espai d’interacció entre autors i lectors així com editors i altres agents vinculats a la literatura”.

A més de xerrades, presentacions i taules rodones, amb la presència de quinze autors i experts –Andreu Martín (que serà homenatjat), Fàtima Llambrich, Ferran Grau, Maribel Torres, Jordi de Manuel, Marc Pastor, Gemma Pasqual, Àlex Martín Escribà, Emili Bayo, Xavier Aliaga, Pau Juvillà, Núria Martínez, Joaquim Micó, Maria Solar i Cristina Fornós–, aquest festival incorpora altres activitats i, també, organitza tres premis.

Un és el Margarida Aritzeta Vila de Creixell de novel·la. “Hem rebut 45 originals i al jurat respirem tranquils perquè aquest any hi ha bons originals i no l’haurem de declarar desert com l’any passat”, va assegurar Gámez-Serrano. El premi està dotat amb 3.000 euros –s’ha augmentat la dotació– i serà publicat dins la col·lecció Crims.cat de l’editorial Clandestina.

També hi ha un premi en tres categories de narracions juvenils de misteri en homenatge a Jordi Tiñena i el premi Trajectòria. De fet, encara hi ha un premi més, el del millor aparador criminal sobre la temàtica de l’edició, La justícia i el crim.

En l’apartat no-literari actuaran el pianista Albert Abelló, la ballarina i professora de dansa Creu Álvarez i, entre d’altres, la banda Julivert, que farà ballar en la cloenda al bar dels Diables de Creixell.

Tot el programa es pot consultar a www.creixellcrims.cat/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia