Art

Fotografia

Lee Miller i Jacques Léonard, a la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs

La XIII edició tindrà lloc del 4 d’agost al 13 d’octubre a Palafrugella i destaca la retrospectiva a la model, fotògrafa surrealista i una de les primeres dones corresponsals de guerra

També per la mostra dedicada a Léonard, amb imatges mai vistes aquí del retrat de la comunitat gitana de Barcelona dels anys cinquanta

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs, que celebra la XIII edició del 4 d’agost al 13 d’octubre a Palafrugell, comissaria El desig de llibertat, la primera retrospectiva –amb més de 60 fotografies– dedicada a Lee Miller, figura imprescindible del segle XX, model, fotògrafa surrealista i una de les primeres dones corresponsals de guerra. Lee Miller (Poughkeepsie, Nova York, 1907 - Chiddingly, Regne Unit, 1977) va ser model i fotògrafa de moda, fotògrafa surrealista, corresponsal i fotoperiodista de guerra, i la seva vida esdevingué una recerca i un exercici de llibertat constants que l’han convertida en una personalitat vital i professionalment fascinant.

També destaca Petites lectures, una mostra dedicada a Jacques Léonard, conegut pel seu excel·lent retrat de la comunitat gitana de Barcelona dels anys cinquanta, amb una selecció de fotografies mai vistes a l’estat espanyol d’infants llegint i jugant als carrers de la ciutat comtal.

Més conegut pel seu excel·lent retrat de la comunitat gitana de Barcelona, que va poder realitzar gràcies al casament amb Rosario Amaya, és autor d’un arxiu que abasta diverses temàtiques fruit del treball desenvolupat com a fotògraf freelance per a diferents mitjans i al seu propi estudi, dedicat a la fotografia publicitària.

Jacques Léonard (París, 1909 - l’Escala, 1994) era un fotògraf desconegut fins no fa gaire temps, malgrat que el seu fons, actualment dipositat a l’Arxiu Històric de l’Escala i representat per la Fundació Photographic Social Vision, conté un gran nombre de negatius i còpies d’època dels anys cinquanta i seixanta que revelen una figura vitalment i professionalment interesantíssima.

El desig de llibertat es podrà veure a La Bòbila de Palafrugell, antiga fàbrica de suro negre amb els forns més antics de l’estat, convertida avui en un centre cultural. Mentre que Petites lectures es podrà veure en el context més apropiat, a la Llibreria Nollegiu Mediterrània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.