Música

El Festival Strenes publica la seva primera cançó, amb lletra d’un estudiant

El Festival Strenes ha publicat la seva primera cançó oficial, una peça amb lletra inèdita fruit d’un projecte educatiu en què han participat artistes com Els Amics de les Arts, Ginestà, Triquell, Jim i Mariona Escoda, que han fet classes magistrals a prop de 300 alumnes de vuit instituts gironins. Aquestes xerrades han servit perquè es presentessin 206 lletres, d’entre les que un jurat n’ha escollit la peça guanyadora: Respirar fons, amb lletra de l’estudiant Blai Vidal, de La Salle Girona, música i producció del productor gironí HugSoundila i veu de la cantant gironina Serenasounds. La voluntat és que aquest projecte de La cançó de l’Strenes tingui continuïtat cada any.

La cançó és una reivindicació de la vida lenta enfront d’una societat que és una cursa constant cap a la necessitat de rebre “m’agrades” a través de les xarxes. L’estudiant Blai Vidal autor de la lletra, ha explicat que “parla bàsicament de com de ràpid ens fa anar la societat”. I ha afegit: “Està bé parar, respirar, pensar profundament en les coses que ens passen a la vida”.

Els instituts que han participat en la creació d’aquesta cançó són Bell Lloc, Carles Rahola i Llorens, Ermessenda de Girona, Fedac Sant Narcís, La Salle Girona, Narcís Xifra i Masmitjà, Santa Eugènia i Santiago Sobrequés i Vidal. Segons l’organització, l’objectiu de la iniciativa és “continuar cohesionant el festival amb Girona” i, per això, es repetirà anualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia