Restauren tres importants peces de la Catedral de Girona
El Capítol de la Catedral de Girona ha impulsat els últims mesos tres intervencions de restauració i conservació en importants peces del fons catedralici. Una d’aquestes peces és la tapa original de la pica baptismal de la catedral, que va ser retirada a principis dels anys 90. Després d’aquest temps en desús, se n’ha fet la restauració, que ha anat a càrrec de l’empresa de la restauradora Caterina Aguer Subirós. Es tracta d’una peça de fusta plana amb dotze costats de perímetre, coberta de cuir amb tatxes de coure i làmina inferior de zenc per protegir-la. Sembla datar del segle XVI i fa quasi dos metres d’amplada. Ha estat col·locada en el seu lloc original.
A més, també s’ha fet la segona i última fase de restauració del retaule del Corpus Christi, projecte conegut per la famosa troballa del vitrall medieval quan tenia lloc la primera fase. Les tècniques han estat Idoia Tantull i Laia Roca, sota la supervisió del CRBMC. La peça ha recuperat els colors amagats sota una fosca capa de vernís i brutícia. El retaule, datat entre 1562 i 1570 i realitzat per l’escultor Antoni Coll i el pintor Perris de la Rocha, és un dels millors exemples d’obres renaixentistes de la col·lecció catedralícia.
Finalment, s’ha iniciat la restauració dels batents de fusta de la Porta dels Apòstols. L’empresa 4Restaura, amb el suport i assessorament del CRBMC, s’ha encarregat del projecte que, entre altres passos, ha consistit en decapar la pintura verda contemporània que la cobria i en aplicar olis de protecció a la fusta. L’aparença final serà propera a la imatge que tindria en origen.