Arts escèniques

Prop de 185.000 estudiants han connectat amb l’art en viu, a partir d’un programa pilot

El projecte per a escolars laCultivadora l’han impulsat 6 equipaments artístics aquest curs

Per a la següent temporada, es convida els docents a elaborar el seu propi espectacle

El projecte educatiu laCultivadora, impulsat per L’Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau, el Lliure i el TNC per acostar la música i les arts escèniques a la comunitat educativa, tanca el seu primer any de vida amb prop de 185.000 participants.

Com a novetats per a la temporada 2024-2025, laCultivadora posarà en marxa una proposta de formació de llarga durada per a docents. El professorat podrà assistir a sis espectacles de la programació general i d’una formació de 40 hores dedicada a les arts en viu que finalitzarà amb la creació d’un espectacle que protagonitzaran ells mateixos. D’altra banda, es posaran en marxa uns nous itineraris per a l’alumnat amb tàndems d’activitats dels diferents equipaments, en els quals es combinaran espectacles i tallers amb diversos enfocaments artístics per fomentar la interdisciplinarietat.

Al llarg del curs acadèmic 2023-2024, un total de 184.836 infants i joves provinents de 1.450 centres educatius catalans han participat de l’oferta de laCultivadora, la plataforma que aglutina les propostes educatives dels sis equipaments culturals. En el seu primer any de posada en funcionament, els centres educatius de Catalunya han realitzat 4.000 reserves a través d’aquesta plataforma, la qual ofereix 142 activitats i 250 recursos digitals gratuïts per a docents, artistes i alumnes. D’altra banda, al llarg del curs s’han dut a terme 3 formacions en arts escèniques i música per a docents amb artistes referents.

laCultivadora, que es va estrenar el setembre del 2023, va néixer amb l’objectiu de crear més ponts de connexió entre la comunitat educativa i les arts escèniques i musicals, tot unificant en una sola plataforma web les propostes educatives de sis dels equipaments culturals referents de la ciutat. Aquesta iniciativa compta amb el finançament de Cultura i vol ser una marca referent en les arts en viu.

El projecte laCultivadora també vol generar un espai on els professionals de les arts puguin reflexionar sobre la mirada educativa en les seves propostes artístiques. A més, el projecte serveix per potenciar l’impacte en els docents, un col·lectiu que juga un rol primordial per fer possible una transformació de l’educació a través de les arts en viu. Les formacions són sessions exclusives amb experts, creadors i artistes de primer nivell per experimentar el poder de les arts i proporcionar recursos útils per aplicar a l’aula.

laCultivadora.cat és la plataforma web que centralitza l’oferta educativa dels sis equipaments i que agilitza i facilita el procés d’inscripció i pagament als centres escolars. Permet la cerca d’activitats per equipaments, àmbit, nivell educatiu, tipologia, data o paraula clau. Els resultats es poden filtrar segons el preu, la franja horària, l’idioma, la durada o l’accessibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia