Art

Cultura

Mor Barbara Gladstone, marxant d’art i creadora de la Gladstone Gallery

Va representar alguns dels artistes contemporanis més ambiciosos de finals del darrer segle

La marxant d’art Barbara Gladstone va morir el dia 16 de juny a la ciutat de París, a l’edat de 89 anys. Era una de les més grans galeristes de l’escena novaiorquesa i mundial, representant a més d’una setantena d’artistes d’arreu del món.

Va néixer a Filadèlfia el 1935 i va treballar com a professora d’Història de l’Art a la Universitat de Hofstra (Nova York). Paral·lelament, als anys setanta va començar a col·leccionar peces d’art, i finalment, el 1980 va abandonar la seva feina per obrir una galeria al centre de Manhattan. La primera artista que hi va exposar va ser Jenny Holzer, la qual elaborava un art abstracte amb la intenció de denunciar diferents formes d’injustícia. Aviat Gladstone va erigir-se en una defensora d’algunes de les grans estrelles de la dècada, com Richard Prince, David Salle, i sobretot, Matthew Barney, que gràcies a una exposició individual que va organitzar el 1991, la galeria Gladstone va establir-se com una dels referent del sector de l’art. No només grans artistes contrastats van passar per ella, sinó que també va servir perquè d’altres més desconeguts es fessin populars després d’exhibir-se-hi.

Gladstone va anar associant-se amb altres galeries i va participar en una multitud de fires d’art, convertint-se així, a poc a poc en un gegant. L’any 2002 va associar-se amb el marxant d’art Curt Marcus i el 2020 va fusionar-se amb una altra galeria de referència com és la de Gavin Brown. Actualment, Gladstone Gallary compte amb tres espais a Nova York i una sala d’exposicions a Los Angeles. A més, des de l’any 2008 també és a Brussel·les i des del 2021 a Seül. Per altra banda, també forma part de la junta que organitza la galeria sense ànim de lucre Artist Space.

El 2009 va crear el fons Stuart Regen Visionaries dins del Nou Museu d’Art Contemporani de Nova York, en honor al seu fill difunt i també marxant d’art, Stuart Regen. L’objectiu era presentar destacats pensadors internacionals de l’art, l’arquitectura, el disseny i de totes aquelles disciplines afines a la cultura contemporània amb la intenció de promoure les innovacions que configuressin la vida intel·lectual del futur artístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia