Arts escèniques

Cultura

Mor Taylor Wily, actor hawaià

Va fer-se conegut després d’actuar a la sèrie de ‘Hawaii Five-O’

L’actor hawaià Taylor Wily va morir la setmana passada, a l’edat de 56 anys, segons ha donat a conèixer avui el mitjà hawaià KITV News. Era d’ascendència samoana i el seu nom original era Teila Tuli. Abans de convertir-se en actor va ser lluitador de sumo i d’arts marcials mixtes. Amb un pes de gairebé 200 kg era un dels lluitadors més grans del món. Durant els seus 14 primers combats oficials no en va perdre ni un, i el 1988 va convertir-se en el primer lluitador nascut a l’estranger en guanyar un campionat de la divisió més alta. Va retirar-se l’any següent per problemes al genoll.

L’any 2004 va rodar per primera vegada una sèrie com a actor professional, North Shore, i uns anys després es va convertir en actor recurrent de la sèrie Hawaii Five-O (2010-2020), donant vida al personatge de Kamekona Tupuola en 171 episodis. També va actuar a la pel·lícula Passo de tu (2008), amb Jason Segel com a protagonista; al programa The Amazing Race 20 (2012); a la sèrie MacGyver (2017) i a la sèrie Magnum P.I. (2018-2022), fent també de Kamekona Tupuola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia