Música

MÚSICA

Sheryl Crow obre demà el segon Alma Festival al Poble Espanyol

El seu debut com a solista a Catalunya va ser el 6 de maig del 1995 a la sala 2 de Zeleste. La seva carta de presentació, aleshores, era un single, All I wanna do, que havia estat sonant de manera insistent a les ràdios les setmanes prèvies i un passat en què destacava haver estat corista de Michael Jackson en la gira de Bad (que, set anys abans, precisament, havia fet escala a Barcelona). Sheryl Crow (Kennett, Missouri, EUA, 1962) va tornar dos anys després als escenaris catalans com a part del cartell de la segona edició del Doctor Music Festival a les muntanyes del Pallars i, des d’aleshores, malgrat haver viscut una temporada (i en un pla molt discret) a Girona quan fa 20 anys va ser parella del ciclista Lance Armstrong, no els ha tornat a trepitjar mai.

Hi posarà remei, demà, en la inauguració, al Poble Espanyol de Barcelona, de l’Alma Festival (antic Festival Jardins de Pedralbes), en què Sheryl Crow –autora, a més d’All I wanna do, de cançons, com ara If it makes you happy, There goes the neighborhood, Everyday is a winding road i My favorite mistake, que li han fet vendre milions de discos a tot el món i guanyar nou premis Grammy– arriba amb un nou disc, Evolution, el dotzè de la seva carrera, i el reconeixement que li han brindat els últims anys diferents generacions de veus femenines del seu país, des d’Olivia Rodrigo fins a Brandi Carlile.

El de Sheryl Crow serà el primer dels 23 concerts que l’Alma Festival té previstos enguany a la muntanya de Montjuïc. La primera setmana és intensa: dimarts, l’endemà de Crow, hi actuarà l’irlandès Glen Hansard, amb una carrera com a solista cada vegada més sòlida després d’haver format part, junt amb la pianista i vocalista txeca Markéta Irglová, del duo The Swell Season, conqueridors d’uns quants cors per mitjà de la pel·lícula Once (2007). Dimecres, al Poble Espanyol, amb entrades ja exhaurides, s’hi espera Queens of the Stone Age, precisa màquina de rock; dijous, en el marc d’una nit solidària amb l’hospital Sant Joan de Déu, Gipsy Kings, i, divendres, el veterà Alice Cooper, amo i senyor del shock rock.

L’Alma Festival, organitzat per la promotora barcelonina Concert Studio i amb una edició paral·lela enguany també a Madrid, té també en agenda fins a finals de juliol les actuacions de Wos (29 de juny), Hozier (30), The Divine Comedy (2), Gims (3), Valeria Castro (4), Babasónicos (5), Vetusta Morla (6 i 7), Cat Power (9), The Cat Empire (10), India Martínez (12), Take That (13), Jamie Cullum (14), Lila Downs + Muchachito Bombo Infierno (15), James Blunt (17), Marisa Monte (18), Lori Meyers + Anni B Sweet (20) i Kool & The Gang (21).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia