Arts escèniques

ARTS EN VIU

Per Amor a L’Hart de carrer celebra la 20a edició

L’Hospitalet de Llobregat celebrarà la vintena edició del festival d’arts de carrer Per Amor a L’Hart del 4 al 6 de juliol. Impulsada per l’entitat Bipol.art, s’ofereix com un espai de trobada per a companyies de carrer del circ, la dansa i la música en viu. Tot i que principalment es potencia la creació km 0, d’artistes de l’entorn, enguany hi ha companyies internacionals com ara l’espectacle imprevisible Rouge nord, de la companyia de circ contemporani Cirque Pardi (que ja es va poder veure en la Mostra d’Igualada i a Fira Trapezi el 2023).

L’art al carrer convida al fet que els ciutadans recuperin l’espai públic. Les actuacions es programen al centre i busquen tant un intercanvi de professionals de la cultura com ara de col·lectius especialitzats en tolerància i inclusió i els mateixos vilatans. Totes les actuacions són propostes artístiques de carrer i gratuïtes.

Enguany el programa fa una mirada focalitzada a acostar al públic noves sensacions vitals i sentiments positius per descobrir. Una experiència cultural, vital i intergeneracional. Per Amor a L’Hart arrenca amb la peça de circ acrobàtic i participació del públic A rienda suelta, una peça que la companyia DU’K’TO ja va presentar a Dansa Metropolitana i, al maig, al Trapezi de Reus.

Pel que fa a dansa, destaca la dansa contemporània de Núria Guiu: Cyberexorcisme. També torna Elelei Dance Theatre Company, amb la nova creació Too much: tres personatges que s’estimen i que es relacionen a partir de l’excés. Des d’andalusia s’apropa la creació híbrida Órbita, dels Zen del Sur, un espectacle en què es fusionen la música en viu, el flamenc i diferents disciplines circenses.

En l’apartat de música, hi ha des dels estàndards de bossa nova brasilera de Bossaloo, un trio de músics catalans, fins al Hip Horns Brass Collective –que tancarà les jornades musicals–, format per tres generacions de músics de jazz i música popular. Es completa amb Sonido Manglar, de Barcelona, conformat per músics colombians apassionats pels sons caribenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia