Cinema

El Galacticat amplia pantalles per exhibir 90 pel·lícules a Tàrrega

L’Ateneu de Tàrrega se suma als escenaris per projectar films fins aquest diumenge

Aquesta edició se centra en la contracultura dels anys 60 als 80

El Galacticat , el Festival de Cinema de Tàrrega i Ponent, que enguany celebra la seva onzena edició, ha començat avui les primeres projeccions als Cinemes Majèstic i també a la plaça de Sant Antoni. Enguany, el certamen fa una aposta per diversificar els seus punts de projecció i per això també s’hi ha afegit l’Ateneu de Tàrrega, el qual acollirà diverses sessions al llarg del Festival, que se celebrarà a la capital de l’Urgell fins diumenge. L’organització preveu exhibir 90 llargmetratges, documentals i curtmetratges.

El leitmotiv d’aquesta edició vol homenatjar el món de la contracultura i les tribus urbanes dels anys 60, 70 i 80, des dels hippies i la psicodèlia, fins als moviments punk o queer i no només en el cinema, sinó també en la música, l’art, el còmic o la literatura.

Demà, dimarts, els documentals musicals seran uns dels grans protagonistes de la jornada. Als Cinemes Majèstic es projectarà el documental Jorge. Una travesía de Coque Malla, basada en la trajectòria del exlíder de Los Ronaldos. A l’Ateneu, s’hi podran veure els clàssics Great Balls of Fire (1989) i Bob Dylan, Don’t Look Back (1967), centrades en les figures de Jerry Lee Lewis i Bob Dylan respectivament. A la plaça Sant Antoni, també s’hi projectarà el documental Let’s Get Lost (1988), sobre la polèmica carrera del trompetista Chet Baker.

Talent intencional

El Galacticat rebrà aquests dies una quinzena d’equips de directors, guionistes i productors de diverses pel·lícules que formen part de les Seccions Oficials del Festival. Avui dilluns ja han arribat el director i productor de El Escuerzo (2023), Augusto Sinay i Damián Seisdedos, arribats des d’Argentina i que estaran durant tota la setmana a Tàrrega gaudint del festival. A més, dissabte al vespre, oferiran una projecció amb posterior debat als Cinemes Majèstic.

La fira incorpora un seguit d’activitats paral·leles que inclouen el networking i concurs de guions Trobada de Talents, projeccions als carrers i places de Tàrrega, una fira dedicada al còmic, un concert de punk a Cal Trepat i actes en el marc del dia per l’alliberament LGTBI aquest dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia