Llibres

guardó

Jaume Pont, premi especial de poesia Jesús Serra

La Fundació Occident ha donat a conèixer els guanyadors del dissetè concurs de poesia Jesús Serra, destinat a promocionar i fomentar el talent de joves poetes i, també, impulsar la producció poètica en català i castellà, més enllà d’edats i nacionalitats, tot donant continuïtat al llegat de l’empresari i dirigent esportiu Jesús Serra i Santamans (el Pont de Vilomara, 1911- Barcelona, 2005).

El poeta català, crític literari i professor universitari Jaume Pont (Lleida, 1947) ha estat el guanyador del cinquè premi especial de poesia, dotat de 5.000 euros. Segons el jurat –format per Elena Medel, David Castillo, Ricardo Fernández, Carlos Zanón i Andrea Valbuena–, “Jaume Pont ha demostrat al llarg de la seva llarga trajectòria el seu compromís amb la difusió de la poesia, com a creador i, també, com a estudiós de la tradició i les formes poètiques”.

Aquest any s’hi han presentat 1.258 poemes d’autors de fins a 33 nacionalitats diferents. El lliurament de les set categories dels premis es farà divendres, 28 de juny, a les 19 h a la Torre Bellesguard de Barcelona.

En la categoria d’adults en català, la guanyadora ha estat Cristina Oliva Díaz (Barcelona, 1975), pel poema Saladina, dotat de 2.500 euros. En la categoria d’adults en castellà, amb la mateixa dotació econòmica, ha guanyat Alejandra Sevilla López (Madrid, 2003), pel poema Encarnación Cebrián.

En la categoria juvenil en català, ha guanyat Daniel Martín Sánchez (Benicàssim, 2006), pel poema Finals de març, dotat de 1.500 euros. De juvenil en castellà, també dotat de 1.500 euros, ha guanyat Victoria Arregui Sancho (Valladolid, 2009), que ja va guanyar el 2022 en categoria infantil.

Finalment, en la categoria infantil, dotat de 800 euros, en català ha guanyat Cian Sullivan Martin (Barcelona, 2012), pel poema Refugi, i en castellà Sofía Elena Stefan (Maliaño, 2011) pel poema Entre sombras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia