Arquitectura

RCR convidarà Lacaton & Vassal, guanyadors del Premi Pritzker 2021, a una conferència a Olot

El despatx d’arquitectes d’Olot RCR convidarà els guanyadors del Premi Pritzker 2021, el despatx francès Lacaton & Vassal a fer una conferència a Olot aquest estiu, segons informa l’Acn. Serà el dijous 11 de juliol al pati de l’Hospici a les set de la tarda. Es tracta de la ponència més destacada que prepara el despatx pel workshop d’aquest estiu. També hi participaran els fotògrafs María Bleda i José María Rosa, guanyadors del Premi Nacional de Fotografia del 2008, i l’arquitecte balear Carles Oliver Barceló, entre d’altres. Aquesta activitat congregarà 77 alumnes de 22 països entre l’1 i el 15 de juliol en el workshop internacional.

RCR ha presentat la programació dels workshops internacionals d’Arquitectura i Paisatge i de Fotografia. Es tracta d’una iniciativa on transmetre, compartir i unir pràctica professional, teoria i experiència entre professionals i estudiants d’arquitectura d’arreu del món. Segons continua explicant l’Acn, enguany un dels actes més destacats serà el 12 de juliol, quan la capital garrotxina acollirà la ponència del despatx d’arquitectes francès Lacaton & Vassal. Es tracta dels guanyadors del Premi Pritzker l’any 2021, el guardó que RCR va recollir el 2017. Anne Lacaton i Jean-Philippe Vassal parlaran de l’espai lliure i de com aquests generen una sensació de fugida i de llibertat, a banda de promoure la vida social.

En el Programa Obert d’enguany també hi participaran els fotògrafs María Bleda i José María Rosa. Parlaran sobre el vincle entre imatge i lloc amb la memòria individual i col·lectiva. El 4 de juliol l’arquitecte balear oferirà una ponència basada en els canvis que implicarà l’emergència climàtica en els processos de producció. Per últim, el 9 de juliol la cooperativa d’arquitectes Lacol exposarà el seu model de repensar maneres d’organitzar-se i relacionar-se que inclouen modificacions en la construcció.

A més, els arquitectes faran una nova edició del cicle de videocreacions Matèria Bosc que es faran en paral·lel a les conferències. Aquest projecte va arrencar el 2019 amb col·laboració amb el Laboratorio de Arte Ciencia y Naturaleza (LABEA) mostra un conjunt d’obres de videodansa, videoart de curta durada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia