Música

crònica

Quinze anys d’exquisideses independents

The Bird Yellow va obrir dijous en format acústic la 15a edició del festival El Ressupó de Celrà

El Ressupó és el festival que organitza des del 2010 a Celrà (Gironès) la promotora Brave Coast, dirigida per l’infatigable músic i activista Carles Ribot (Verges, 1983), home apassionat que es dedica a organitzar per tot Catalunya petits grans festivals dedicats al “millor pop-rock independent, la cançó d’autor original i les noves sonoritats”. Amb la mateixa passió, Ribot també prepara el seu gran projecte artístic personal, la Gira Impossible, que l’ha de portar en els pròxims anys per tots, absolutament tots, els 947 municipis de Catalunya, acompanyat només per la seva guitarra acústica.

El Ressupó, que aquest any celebra la seva quinzena edició, sempre ha estat molt vinculat al menjar i la gastronomia, com ja ho suggereix el seu nom; concretament, a a la bona proposta gastronòmica de La Fàbrica de Celrà, el restaurant del centre cívic, un espai ampli i molt ben aprofitat, que també té una terrassa exterior on dona gust sopar en una nit d’estiu, gaudint durant les postres o la copa de la música en directe. Aquest dijous hi va tenir lloc el concert inaugural de la quinzena edició, que continuarà els dijous 4 i 11 de juliol al mateix espai i s’acabarà el dia 18 al parc Cors, on tindrà lloc l’únic concert de pagament del festival (8 euros), amb Joana Serrat, Ferran Palau i Mar Pujol. Abans hi actuaran, davant La Fàbrica, Esperit! –que estrenarà el seu nou disc, Cançons – i el cantautor australià Steve Smyth, el dia 4; i el grup Angeladorrrm i l’irreductible Eduard Canimas, el dia 11. Com sempre, el menú d’El Ressupó és una acurada selecció de propostes que es poden emmarcar dins del concepte sempre difós de la música independent. En tot cas, la qualitat està garantida, i el primer tast d’aquest any en va ser una bona mostra: el concert inaugural de dijous va estar protagonitzat per The Bird Yellow, el projecte unipersonal del cantautor barceloní Gerard Vidal Barrena, que ja havia actuat a El Ressupó ara fa sis anys, el 2018, quan va publicar el seu primer àlbum, Little kids. Ara prepara el llançament del seu tercer disc, amb noves sonoritats electròniques, com es pot comprovar en el single d’avançament, When the room goes dark, que a Celrà va sonar en una versió absolutament acústica i despullada d’artificis, com la resta del repertori, incloses dues versions de dos tòtems que són bones pistes de per on vola aquest ocell groc: Tom Waits (Alice) i Leonard Cohen (One of us cannot be wrong). En un escenari amb el tren com a inestable teló de fons, The Bird Yellow va mostrar la seva versatilitat vocal i amb la guitarra sense afany de virtuosisme, només al servei de les emocions i d’unes cançons que, segons ell, abans eren més tristes que no pas ara, però això tampoc no queda gaire clar. Un dels moments més intensos d’una nit memorable es va produir quan el cantant va convidar per sorpresa la cantant i actriu Clara Mir a pujar a l’escenari per cantar plegats una preciosa cançó de bressol composta per al projecte teatral d’una amiga comuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia