Llibres

premis literaris

Univers i Òmnium coeditaran el premi Sant Jordi durant tres anys

L’editorial Univers i Òmnium Cultural coeditaran durant els pròxims tres anys el premi Sant Jordi de novel·la, el més ben dotat de la literatura catalana (60.000 euros). Així ho ha acordat el comitè avaluador d’Òmnium Cultural, després d’analitzar les dues propostes editorials finalistes del concurs. La presentada per Univers proposa “una forta aposta pels nous formats digitals, fer arribar l’obra a més de 2.000 punts de venda dels Països Catalans, la inversió en màrqueting més gran feta fins ara amb el guardó i l’edició del llibre en castellà sota el segell editorial Navona per a Espanya i Sud-amèrica, amb la presentació en el marc de la Feria Internacional del Libro de Guadalajara (Mèxic)”. A més, Univers aposta per promoure la publicació multiformat simultània en paper, llibre electrònic i audiollibre, i també es compromet a l’edició en Braille, per tal que sigui el primer premi Sant Jordi accessible a tots els lectors. El segell Univers s’inclou dins del projecte d’Abacus Futur, el tercer grup editorial més important del país, amb una quota de mercat del 8% en català, que és el resultat de la recent integració d’Abacus Editorial, Enciclopèdia i Suma Llibres.

Univers agafa el relleu de Proa, l’editorial que s’ha encarregat d’editar el Sant Jordi durant els darrers tres anys amb títols com Morir-ne disset, de Sergi Belbel, el 2021; Les nostres mares, de Gemma Ruiz Palà, el 2022, i Confeti, de Jordi Puntí, el 2023.

El jurat del premi Sant Jordi del 2024 es renova i és format per Sebastià Alzamora, Maria Dasca, Manuel Forcano, Mara Faye Lethem, Marcel Mauri, Mercè Sarrias i Carme Vidal Huguet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia