Música

guardó

‘Maria CHOIR’, menció honorífica als premis S+T+ARTS

La instal·lació Maria CHOIR, de l’artista Maria Arnal, ha rebut una menció honorífica als premis S+T+ARTS, els guardons més rellevants en el sector de les arts digitals concedits per la Comissió Europea a través de la plataforma Ars Electronica, que es lliuraran durant la nova edició del festival que tindrà lloc del 4 al 8 de setembre a Linz (Àustria).

La proposta convida els participants a explorar els límits del cant i l’escolta mitjançant la interacció en temps real i es va crear expressament per a l’exposició IA: Intel·ligència artificial. L’obra parteix d’un model entrenat amb la veu d’Arnal, que permet un duet únic entre visitant i una IA que evoluciona amb cada interacció, convertint-se en un cor.

Maria CHOIR no és només un experiment artístic, sinó també una experiència social sobre la creació de noves eines musicals amb IA, el consentiment en els datasets col·lectius i el potencial de les veus sintètiques per estendre’s més enllà de la mera replicació de les capacitats humanes. La proposta també convida als participants a contribuir a un model de veu col·lectiu, utilitzat tant per a la creació artística com per a la recerca. Durant el seu pas pel CCCB, es van enregistrar més de 12.400 veus, d’entre les gairebé 115.000 persones que van visitar la mostra.

Comissariada per Lluís Nacenta i dirigida per Maria Arnal, la instal·lació ha estat finançada per la Fundación Española de Ciencia y Tecnología amb la col·laboració del Barcelona Supercomputing Center. Programada i dissenyada per l’estudi axolot.cat, amb la creació visual de JP Bonino, es va desenvolupar i exposar al CCCB entre el 18 d’octubre del 2023 i el 17 de març del 2024.

Maria CHOIR és la primera d’una sèrie de peces que l’artista està desenvolupant amb la beca S+T+ARTS AIR, en col·laboració amb el BSC Data Viz Group, que reflexiona sobre l’ètica i la creació musical amb IA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Anglès celebra el centenari d’uns pioners del jazz

anglès
Txabi Franquesa
Humorista, presenta l’espectacle ‘Escocía’ al Salat de Sant Feliu de Guíxols

“L’humor és terapèutic i fa que t’oblidis de tot”

Sant Feliu de Guíxols
cultura

Les traduccions de ‘Guerra i pau’ o ‘Maria Antonieta’, entre els finalistes del premi Aurora Bertrana

girona
Riells i Viabrea

Els Catarres i Buhos bategen el Festival Respira Cultura

Riells i Viabrea
societat

‘Foc creuat’ guanya el concurs de còmic i novel·la gràfica ‘Llamps i Tintes’

girona
CRÒNICA

The Divine Comedy, humor i pulcritud

FESTIVAL GREC

El repte Hervás: 100 divorcis en 24 hores

BARCELONA
arxivística

El dietari del baró de Maldà, traslladat al segle XXI

barcelona
MÚSICA

El Vida arriba a la desena edició amb M.I.A i Standstill

vilanova i la geltrú