Música

Música

El 16è Festival Tempo torna a convertir el passeig Arqueològic de Girona en un oasi cultural

El festival gironí se celebrarà del 19 de juliol al 14 d’agost als jardins del passeig Arqueològic i continuarà apostant per artistes consolidats i artistes revelació

El Festival Tempo torna, en la seva setzena edició, amb nombroses propostes musicals, gastronòmiques i culturals gratuïtes, del 19 de juliol al 14 d’agost, als jardins del passeig Arqueològic de Girona, un oasi dins la ciutat que es convertirà en l’epicentre del festival.

La programació completa del Tempo, que s’ha presentat aquest matí a la seu de la Diputació de Girona, s’esdevindrà durant vint-i-set dies seguits, en què tindran lloc experiències musicals, literàries, artístiques i gastronòmiques. S’obrirà amb un concert d’inauguració de pagament que anirà a càrrec de Kelly Isaiah, vocalista de la banda Koers, el grup lleidatà de reggae que ha saltat a primera línia, el qual oferirà una actuació inèdita amb una selecció de grans èxits de la música soul i estàndards de la música nord-americana dels anys trenta i quaranta, que serà l’únic concert que farà a les comarques gironines. El festival finalitzarà el 14 d’agost amb un concert de tancament a càrrec d’una artista la identitat de la qual es revelarà els pròxims dies.

Tempo es basa en una programació diària farcida de talents de proximitat i diferents estils musicals i propostes gastronòmiques, a l’aire lliure i en un entorn immillorable que convida els assistents a gaudir d’un oasi dins la ciutat, on divertir-se i recarregar-se d’energia.

Enguany, la programació musical comptarà amb més de trenta-nou propostes musicals per a tots els gustos, des de solistes i cantautors fins a concerts d’artistes reconeguts, o de grups de tribut, i donarà cabuda a gèneres tan variats com el blues, el pop, el rock, l’indie, el funk, el rap, la música urbana o el reggae. Hi destaquen, entre molts altres, artistes i grups com Sabor d eGracia, Bino, Northern Cellos, Tokaji, 13th Magic Skills, Ernest crusats, Aina Koda o Xibarri.

El Tempo continua apostant per la diversitat i la inclusió en la seva programació musical. Així, en aquesta edició es podrà gaudir de les actuacions del raper Daura Mangara, famós pel seu programa divulgatiu de TV3 El negre de Banyoles, en què combina la poesia amb música, entrevistes, humor i ritme, o Daba Makourejah, jove cantant senegalesa, compositora i guitarrista que està de pas per Girona i que oferirà al públic la seva música eclèctica cantada en anglès, wòlof i francès.

Tempo Llibres

Tempo Llibres és un cicle de xerrades sobre les darreres novetats literàries relacionades amb la música que tindrà lloc en el marc del festival. El músic Manu Guix i la periodista musical Núria Martorell codirectora del cicle enCantados en seran els dos noms destacats.

El Tempo reforça de nou el seu compromís amb el territori i en aquesta ocasió col·labora amb l’Associació d’Hostaleria de Girona per connectar el festival amb l’excel·lent teixit gastronòmic de la ciutat, per tal que els assistents puguin explorar sabors, textures i propostes de restauradors locals.

L’horari del 16è Festival Tempo serà de dilluns a dijous, de 15 a 23 h; els divendres, de 15 a 1.30 h; els dissabtes, de 13 a 1.30 h, i els diumenges, de 13 a 23 h.

Tant el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, com el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Calatayud han afirmat que “cal celebrar que festivals com el Tempo, un festival inclusiu, accessible, obert a la ciutadania i que potencia aspectes locals i incorpora una nova mirada, tinguin continuïtat i ja vagi per la seva setzena edició” i han afegit que “ és important que les institucions acompanyin propostes com el Tempo, que dinamitzen la ciutat i fan créixer culturalment la ciutadania”. Per la seva banda, la programació del Tempo, tal com ha assenyalat el seu director, Albert Candela, té per objectiu “arribar a tots els públics” i apostar amb força “pel talent local”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Pearl Jam, a Barcelona després d’un mareig de preus dinàmics

BARCELONA

Liddell i Baró d’Evel sota el volcà francès a Avinyó

Avinyó
Xavier ‘Xevi’ Sala i Costa
Il·lusionista

“Un artista ha de seguir dalt de l’escenari mentre el cos aguanti”

Santa Cristina d’Aro
cultura

Mor l’artista d’avantguarda Gerard Sala als 82 anys a Sant Joan de les Abadesses

música

L’holandès Tom Kerstens obre el 21è Festival de Guitarra Girona Costa Brava

Girona
música

La 17a edició del Vijazz porta Hiromi, Cory Henry i Lizz Wright a Vilafranca

vilafranca del penedès
Crítica

Una gravetat aleatòria

ARTS EN VIU

L’espectacle més gran de Dagoll Dagom, com a inici del comiat

BARCELONA
música

Mishima, Magalí Datzira, Ernest Crusats i Magalí Sare actuaran al terrat de La Fàbrica de Celrà

celrà