Música

música

La 17a edició del Vijazz porta Hiromi, Cory Henry i Lizz Wright a Vilafranca

El festival combina, entre avui i diumenge, una vintena de cellers que representen els millors vins i caves del Penedès amb un gran cartell de jazz internacional

El festival Vijazz, de Vilafranca del Penedès, celebra aquest cap de setmana la seva 17a edició, fusionant com sempre els millors vins i caves del Penedès amb les actuacions d’uns quants noms destacats del jazz internacional, entre ells Lizz Wright, Cory Henry, Mansur Brown, Léon Phal, Hiromi i Matthew Halsall, que actuaran entre avui i diumenge –dos concerts diaris– a l’escenari principal, a la plaça Jaume I.

Organitzat per l’acadèmia Tastavins Penedès, amb l’Ajuntament de Vilafranca com a patrocinador principal, el Vijazz torna als seus orígens i situa la fira de vins a la Rambla Sant Francesc, on una gran carpa de mil metres quadrats acollirà els cellers, zones de chill out, espais gastronòmics amb food trucks i un escenari on tindran lloc diverses actuacions durant el cap de setmana.

A l’escenari principal, aquesta nit hi actuaran el trompetista Matthew Halsall (21 h) i la pianista Hiromi (23 h), presentarà en format de quartet el seu disc Sonicwonder . Demà serà el torn del guitarrista Mansur Brown (21 h) i el teclista i cantant Cory Henry (23 h), i diumenge tancaran el festival el quintet del saxofonista Léon Phal (20 h) i la cantant i pianista Lizz Wright (22 h).

A l’espai de la Rambla de Sant Francesc, avui i diumenge hi actuarà la BKT Brass Band (20 h) i demà a la mateixa hora ocuparan aquest escenari Pol Prats Quartet amb la cantant Elisenda Julià.

Al ViOFFjazz, que està dedicat a la música electrònica, s’hi podran veure actuacions de Carla, DJ Lanav, Músculo! i DJ Totiako a El Casal - Societat La Principal, a partir de la mitjanit de divendres i dissabte. A més, al Centre de Dia Jaume Nicolàs tindrà lloc el cicle Nous Talents i s’hi podrà gaudir el diumenge al vespre dels concerts d’Aleix Cansell Trio i Puça & Zebrass, estudiants de l’Esmuc.

El festival també tindrà un escenari dedicat al talent femení, amb l’espai Elles i el Jazz al Claustre de Sant Francesc, on avui actuarà Marina Vallet Quintet; dissabte, Èlia Lucas Quartet, i diumenge clourà el cicle Lucía Rey Trio, sempre a les 8 del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia