Música

música

Andreu Diport estrenarà ‘Les dues torres’ al 24è Festival de Música de Sant Pere de Rodes

Tatiana Dorokhova, Fabio furia, Mihajlo Zurkovic, John Solomons, Grigorios Zamparas o Carles & Sofia piano duo són alguns dels artistes que hi actuaran, del 13 de juliol al 24 d’agost

La 24a edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes tindrà lloc del 13 de juliol al 24 d’agost de 2024, amb un total de 14 concerts de música clàssica a l’església del monestir i un concert OFF, a l’Espai Port del Port de la Selva.

Aquest any, i seguint el camí iniciat dos anys enrere amb l’estrena d’una obra commemorativa del mil·lenari, i l’any següent, d’una obra que feia referència a la Galilea del monestir, el festival també ha encarregat una obra de nova creació, aquest cop al compositor català Andreu Diport, que fa referència a Les Dues Torres (la torre del campanar i la torre de defensa) i que s’estrenarà en el concert inaugural del 13 de juliol. La Coral Càrmina, sota la direcció de Daniel Mestre, seran els encarregats d’oferir-ne la primera execució.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes destaca per la seva qualitat artística i la seva missió de promocionar la música clàssica, alhora que posa en relleu un dels monuments més significatius del romànic català a les comarques gironines. Amb aquest objectiu, els fundadors i directors artístics, Carles Lama i Sofia Cabruja, han decidit mantenir la tradició de comissionar noves obres que reflecteixin elements específics de l’església on es duen a terme els concerts.

Amb actuacions programades cada dissabte i dimecres, així com l’esperat concert de música de pel·lícules And the Winner Is... celebrat en dues sessions el cap de setmana, l’edició d’enguany del festival acollirà artistes nacionals i internacionals de gran prestigi. Aquests artistes, amb una trajectòria internacional reconeguda per crítics, públic i experts del sector musical, contribuiran a l’excel·lència de l’esdeveniment.

Per als concerts de piano, cal destacar la presència de la guanyadora absoluta de l’edició 2023 del Carles & Sofia International Piano Competition (Victory Award) i en el marc de l’acord de col·laboració establert amb el concurs, Tatiana Dorokhova (17 de juliol). També s’hi veuran desfilar els consagrats pianistes Mihajlo Zurkovic (24 de juliol) –que interpretarà un programa romàntic– o John Solomons (31 de juliol), que oferirà els Quadres d’una Exposició de Mussorkgski. El Piano Poètic de la francesa Sophia Vaillant (07 d’agost), arriba amb un programa que inclou obres de Clara Schumann i també s’hi podran escoltar els Estudis Simfònics de Schumann, de mans de Grigorios Zamparas (14 d’agost) i el programa Chopin vs Liszt, amb la interpretació de la Sonata en si menor del mestre hongarès, de mans del famós pianista francès Michel Bourdoncle. (21 d’agost)

Per als concerts de música de cambra destaca la presència del clarinetista Roman Kuperschmidt (20 de juliol), que interpretarà el conegut Concert de Mozart per a clarinet i orquestra, en la versió amb acompanyament de piano, o de la virtuosa i reconeguda violinista Linda Hedlund, acompanyada al piano per Robert Lehrbaumer (27 de juliol).

Els concerts del mes d’agost començaran amb el recital del famós bandoneonista Fabio Furia, que oferirà un programa dedicat al tango (03 d’agost) i comptaran també amb la presència del Tempus Trio, que torna al festival, després d’haver debutat al Carnegie Hall. (17 d’agost). Com a cloenda del festival, no podia faltar la tradicional Gala d’Òpera que aquest any comptarà amb la presència de Verónica Tello, Antonio Pérez Iranzo y Vittorio de Campo, acompanyats al piano per Stanislav Angelov. (24 d’agost)

El concert And the Winner is..., producció pròpia del festival i que té lloc en dos dies, dissabte 10 i diumenge 11 d’agost, s’ha erigit com al concert més esperat i seguit del festival, una cita ineludible que aplega personalitats del món cultural, empresarial i polític. Enguany tornarà a comptar amb el duet Carles & Sofia piano duo i l’Orquestra dels Solistes de Catalunya sota la direcció de Carles Miró. Per a aquesta edició del 2024, el festival també ha encarregat noves transcripcions de música de films a joves compositors catalans.

A l’Espai Port del Port de la Selva hi tindrà lloc un concert OFF, que anira a càrrec dels Gospelians de Girona (15 d’agost).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia