Patrimoni

equipaments

Carles García Hermosilla, nou director del Museu d’Història de Barcelona

Carles García Hermosilla (Tàrrega, 1972) serà el nou director del Museu d’Història de Barcelona (Muhba), en substitució de Joan Roca, que es jubila. García Hermosilla, des de fa vint anys director del Museu del Ter, a Manlleu, ocuparà el càrrec a partir de l’1 de desembre.

El proper director del Muhba s’ha format com a antropòleg i museòleg i és autor de moltes publicacions en l’àmbit de la museologia i de la cultura popular. El projecte que ha presentat García Hermosilla per al Muhba “es caracteritza per la visió transversal de l’àmbit històric i territorial, el rigor en la recerca, la sensibilitat social i la vocació educativa”, segons una nota de premsa municipal.

La comissió de valoració impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) per decidir el relleu de Roca, que ha estat al capdavant del museu des del 2007, ha valorat especialment “l’experiència de García Hermosilla en la gestió patrimonial i museística, a més del seu coneixement dels àmbits museístics nacional i internacional.”

L’alcalde Jaume Collboni s’ha reunit avui amb el futur director i ha assenyalat que la tria “assegura el rigor que se li pressuposa al Muhba, alhora que en potencia la dimensió social perquè tots els barcelonins i barcelonines puguem entendre millor el present, el passat i el futur de la nostra ciutat”.

La comissió de valoració del procés selectiu per a la direcció del Muhba estava formada per Carles Vicente, director del Museu Etnològic i de Cultures del Món; Glòria Santamaria, directora de Serveis Generals i Recursos Municipals de l’Ajuntament de Barcelona; i Mercedes Torres, responsable de la Direcció de serveis de Planificació Econòmica. La comissió ha tingut l’assessorament del comitè d’experts integrat per Jusèp Boya, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya; Gemma Carbó, directora del Museu Terra, i Rosa Lluch, medievalista i professora titular de la Universitat de Barcelona.

La convocatòria per escollir el director de l’equipament va començar amb polèmica. L’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya en va criticar durament les bases perquè, entre d’altres qüestions, no s’especificava l’expertesa necessària per ocupar el càrrec. Finalment, el consistori va introduir algunes correccions a petició del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia