Música

CULTURA

Pineda i Santa Susanna busquen “in extremis” nova ubicació pel Mar d’Estiu

Els Ajuntaments de Pineda de Mar i Santa Susanna i els promotors del festival Mar d’Estiu, Paralelos Musicales, han fet un comunicat conjunt en el qual expliquen que estan avaluant la viabilitat de continuar amb l’esdeveniment davant la negativa del Departament de Territori de concedir-los els permisos corresponents per fer-lo a la zona de La Llàntia. D’altra banda, destaquen que estan estudiant ubicar l’escenari en un nou espai alternatiu, dins dels mateixos municipis, “per tal de donar resposta a totes les persones que han adquirit la seva localitat, i als mateixos artistes del Festival que també veuen greument afectats els seus drets”. En aquest sentit asseguren, que valoren “’iniciar les accions legals pertinents contra aquesta resolució”. El comunicat recull la “sorpresa i indignació” davant l’anunci fet per la Generalitat en tant que creuen que la resolució “lesiona els drets fonaments de les persones i el seu lliure accés a la cultura, així com la dels municipis i de la pròpia empresa organitzadora que veuen com els seus legítims interessos socials i econòmics es veuen alterats”. Recorden que aquest és un festival “amb un interès social clar i contrastat, que genera riquesa als municipis i aporta un valor a les persones”. Apunten que més de 16.000 persones ja han adquirit la seva localitat per assistir a un dels 12 concerts programats.

En el comunicat es precisa que “ningú amb sentir comú” pot manifestar que un festival de música, amb artistes contrastats i per a tots els públics, i que finalitza la seva activitat a les onze de la nit pertorba el dret al descans de les persones. Ajuntaments i organització avancen que en les properes hores es prendrà una decisió definitiva sobre la continuïtat o no del Mar d’Estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CINEMA

Almodóvar guanya el Lleó d’Or amb un film sobre l’eutanàsia

BARCELONA
MÚSICA

El 25è Mercadisc guixolenc, fira de col·leccionistes musicals, diumenge

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El museu que recupera l’art de la censura soviètica

Nukus (Uzbekistan)
CRÒNICA

Amors còsmics a Tàrrega, de nou

COMUNICACIÓ

Un nou concurs musical i el retorn dels Òscars, entre les novetats del 3Cat

SANT JOAN DESPÍ

El Truffaut estrena temporada amb un cicle d'Alfred Hitchcock

GIRONA
MÚSICA

Cancel·len el festival Reggus d’aquest cap de setmana per la pluja

REUS
Cultura

Identificada una punta de llança de fa més de 50.000 anys a l’Abric Romaní de Capellades

Capellades

L’Ajuntament rep en cessió ‘Retrat de Miquel Oliva Vilar’, de Ricard Guinó

GIRONA