Música

música

El gran salt de l’Empordà Music Festival

L’Empordà Music Festival va néixer ara fa dos anys com una iniciativa de l’Associació Juvenil i Cultural Els Voltors, que llavors va reunir unes 4.000 persones en un sol dia. En la seva curta vida, el festival no ha parat de créixer i aquest cap de setmana ha celebrat la seva tercera edició al passeig Marimon Asprer i a l’antic camp de futbol de la Bisbal d’Empordà, amb dos dies de concerts i un ple total, ja que estaven exhaurides les 8.500 entrades posades a la venda. El festival ha crescut, però manté la seva essència: l’aposta per la música en català, representada aquest any per grups tan destacats com ara Oques Grasses, Els Catarres, Figa Flawas i els valencians La Fúmiga. Divendres, el festival va començar amb les actuacions gratuïtes de Flashy Ice Cream, Ven’nus, Alaire i Pelat i Pelut.

Dissabte al vespre, després de l’actuació del grup Coco, Figa Flawas va sortir a escena davant d’un públic tan multitudinari com variat, ple de famílies i grups d’amics, tots ells disposats a passar una gran nit. Tothom esperava la famosa cançó de l’estiu de Figa Flawas, La Marina sta morena, que van dedicar a totes les Marines que hi havia al festival.

Els Catarres i companyia

Tot seguit hi van actuar Els Catarres, amb un repertori ple d’èxits, des de la famosa Jenifer fins a Invencibles, i també van convidar a pujar a l’escenari en diferents moments a Figa Flawas i els cantants de La Fúmiga per interpretar junts algunes cançons. Entre les actuacions d’Els Catarres i Oques Grasses, la gent va aprofitar per sopar i agafar forces, per afrontar la resta de la nit amb més energia.

Oques Grasses van ser rebuts per un públic molt eufòric i amb ganes de festa, al qual el grup osonenc va sorprendre interpretant algunes cançons dels seus inicis amb nous arranjaments. Durant la seva actuació, una noia del públic va pujar fins a l’escenari i es va agafar a uns focus que va acabar llançant a terra. Només se’n van adonar els de les primeres files perquè el concert va continuar com si no hagués passat res, però després el cantant, Josep Montero, ho va comentar a tot el públic. Van tancar el festival els components de La Fúmiga, que tot i que van haver d’actuar davant de menys públic perquè ja era una mica tarda, ho van donar tot, igual que els seus seguidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia