Cinema

cinema

El 15è Cerdanya Film Festival reuneix més d’un centenar de professionals a Puigcerdà

La 15a edició del Cerdanya Film Festival (CFF), que ha arrencat aquest dijous al Casino Ceretà de Puigcerdà amb una àmplia i variada programació, destaca per la seva clara aposta pel talent emergent. Enguany es compta amb vuit projectes diferents d’incubadora i demà divendres es donaran cita al certamen més d’un centenar de professionals que podran presentar les seves propostes davant de representants de productores de renom en la indústria audiovisual internacional.

L’edició d’enguany del CFF ha començat aquest migdia amb la projecció de dos documentals: Canigó 1883 la llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer rodada en part a la Cerdanya i dirigida per Albert Naudín; i El llegat de l’egiptòleg , dirigida per Josep Padró i en homenatge al seu pare, eminent egiptòleg d’arrels cerdanes.

A l’acte d’inaguració han estat presents Albert Naudín i l’actor Lluís Soler, Josep Padró, a més del director del Festival Jordi Forcada i altres directors i actors de pel·lícules que es presenten.

Forcada ha destacat el rècord de peticions rebudes per als projectes d’incubadora, 200 en total, i “el doble paper del certamen: per una banda, de desenvolupament de la indústria audiovisual al Pirineu; i per l’altre, el d’oferir una plataforma de projecció del cinema en una comarca on no hi ha sales de projecció”. “La nostra responsabilitat social fa que seguim innovant i oferint un programa ambiciós tant en curtmetratges com en llargmetratges de ficció, animació i documentals, els quals també seleccionem per als premis Goya”, afegeix Forcada.

Al vespre, es projectarà Caída libre, produïda per Juan Antonio Bayona, i que comptarà amb l’assistència de la seva directora, Laura Jou en un col·loqui dinamitzat pel productor Jordi Rediu i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

El CFF, que recentment ha rebut el guardó Roser Vila de Puigcerdà per la seva tasca vers la cultura de la vila, ofereix un any més una programació, àmplia i variada, i inclou projeccions dels millors curts nacionals i internacionals de l’any, estrenes, òperes prima i el millor cinema de casanostra. En els onze dies del festival es presenten films nacionals i internacionals (posant l’accent enguany en més pel·lícules franceses) de curtmetratges, llargmetratges i documentals, així com també propostes de llargmetratges presents a diferents festivals de referència com Cannes, Berlinale, Toronto, Sant Sebastià, Sundance o Màlaga; així com obres de difícil accés al mercat espanyol.

Els curtmetratges de ficció, animació i documental guanyadors es classificaran directament per a la preselecció dels Premis Goya de l’Acadèmia de Cinema perquè el Cerdanya Film Festival ha tornat a ser designat certamen col·laborador amb els Premis Goya. A més, el programa el complementen les sessions golfes de terror,una zombie walk i un nou naming: Trinxat de Cerdanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia