Cinema

amazon prime video

Anthony Hopkins pren el Coliseu de Roma a ‘Those about to die’

Ave, Caesar, morituri te salutant”, cridaven els gladiadors abans de combatre a les arenes dels amfiteatres de l’Imperi romà. I d’aquí surt el títol de la nova sèrie dedicada a explotar l’èxit que de ben segur tindrà aquest any l’esperada seqüela de Gladiator, que novament dirigeix Ridley Scott. Those about to die (Aquells qui han de morir) és una proposta del creador Robert Rodat dirigida per Roland Emmerich que convida els espectadors a reviure les intrigues polítiques que hi ha al voltant de la figura de l’emperador Vespasià (Hopkins) en els seus últims dies de vida.

Som a l’any 79 dC i l’imperi manté a ratlla la població romana (avorrida, inquieta i cada vegada més violenta) gràcies a dues coses: pa i circ, menjar gratis i entreteniment espectacular. En un món marcat pels diners, l’aristocràcia i la corrupció, al Circ Màxim les carreres de quadrigues estan controlades per quatre autoritats propietat dels aristòcrates i les accions d’aquestes faccions són el més valuós a Roma. També les lluites de gladiadors són molt populars i, en vista de les ànsies del poble de gaudir de més sang, és quan es decideix a construir el Coliseu, un estadi enorme com no s’havia vist mai.

La sèrie, ambiciosa i farcida d’acció, consta de deu episodis. A l’actor gal·lès l’acompanyen en el repartiment Iwan Rheon, Sara Martins, Tom Hughes, Jojo Macari i Jóhannes Haukur Jóhannesson. La sèrie es basa en el llibre homònim de Daniel P. Mannix, publicat l’any 1958, i té la voluntat d’optar pel realisme i la fidelitat històrica, tot i que es podria situar entremig de Spartacus i Roma, encara, aquesta, una referència en el gènere del drama històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia