Altres

CULTURA

PROA espera que el govern destini un 2% del pressupost a la cultura

Ferran Cera afirma que no assolir aquest objectiu seria una “promesa incomplerta flagrant” i lamenta que la incertesa política creï efectes negatius a la cultura

El president de la Federació de Productores Audiovisuals (PROA), Ferran Cera, confia que el futur Govern de Catalunya mantingui el compromís de destinar un 2% del pressupost a la cultura. Cera ha destacat la feina feta per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i ha lamentat que la incertesa política hagi impedit arribar al pressupost d’1,7% en cultura, tal com estava previst.

En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Cera ha destacat que el treball de Garriga ha estat clau per aconseguir que la majoria dels partits polítics es comprometin amb aquest objectiu. “Si el pròxim Govern no arriba al 2% en cultura, seran promeses incomplertes molt flagrants”, ha advertit el president de PROA.

El líder de la federació ha recordat que la incertesa política ha tingut un impacte “molt negatiu” en el sector, ja que no s’ha pogut arribar a un pressupost de l’1,7% en cultura, amb la meta d’arribar al 2% el 2025.

“La pròrroga de pressupostos ens penalitzava moltíssim”, ha assenyalat Cera, destacant que tant el Govern com l’oposició han verbalitzat la seva voluntat de treballar per arribar a aquest 2%.

Amb aquesta demanda, PROA subratlla la importància de garantir el suport financer necessari per a les polítiques culturals a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia