Art

Art

Arbar arrela i brota al cap de Creus

Arbar, l’Associació per la Recerca Biocultural i Artística de Rodes, treballa aquest any amb quatre línies de recerca. Pel que fa als projectes performatius (A+A) que es desenvolupen al llarg de tot l’any a la serra de Rodes i que se centren en la investigació d’aquest entorn des d’una mirada plural, aquest any porten per títol Empelts: brots i arrels, i han consistit en la presentació del treball en procés de l’artista performàtic Pep Aymerich, el qual ha elaborat la recuperació simbòlica d’una part de l’Olivar Gran de la Vall de Santa Creu.

AA+AA és el cicle que es desenvolupa durant un dia i que està enfocat a la reflexió sobre aspectes ecològics i de gènere. Aquest any les accions han portat per títol Exploracions queer al territori. Es tracta de dues accions que giren al voltant del text des d’una mirada queer: Quim Pujol, amb Poema contorsionista, i Clàudia Pagès, amb Rates i cuques.

Aquestes dues ja s’han presentat i la propera que tindrà lloc és e+A, E+A (Edicions Arbar), presentacions i publicacions de llibres d’artistes dedicats a processos performatius i a l’art d’acció. Ramón Guimarães presentarà dissabte 17 d’agost una acció i menú degustació titulada Bullint performances, i que consisteix en una selecció de cal·ligrames i els registres de vídeos recollits en la publicació Working performances (1989-2000).

Finalment, B+C (Baix Continu) és un projecte editorial que es fonamenta en la publicació i presentació de poemes de dones poetes contemporànies. Per una banda, té l’objectiu de publicar obra inèdita i, per l’altre, recuperar l’obra de poetes oblidades o poc conegudes.

Aquest any les poetes Isabel Oliva Prat, Sònia Moll Gamboa i Azucena Momo llegiran els seus poemes en un cicle dedicat a Maria Antònia Salvà, per la qual cosa també es llegiran poemes seus i es parlarà de la seva poètica. El cicle està coordinat per Roser Domènech i tindrà lloc el dissabte 24 d’agost.

Arbar és una associació sense ànim de lucre que es va fundar el 2012 i que té la seu a la Vall de Santa Creu, dins el Parc Natural del Cap de Creus. Es tracta d’un projecte format per cicles que s’enfoca en la producció i difusió de treballs artístics efímers centrats en la investigació de l’entorn. I té, com diuen els responsables, la voluntat de contribuir en els principis de sostenibilitat i proximitat. Els projectes generalment són de caràcter efímer i es desenvolupen a partir de la interacció dels artistes amb altres agents de l’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA
cinema

El 36è Festival de Cinema de Girona estrena la primera part dijous

Girona
cinema

Steven Soderbergh i Geoffrey Rush visitaran Sitges

Barcelona
ARTS EN VIU

Rècord: Barcelona supera els tres milions d’espectadors

BARCELONA