Música

música

El Concurs de Cançó de Salitja arriba a la 45a edició

Vint grups i solistes procedents de diferents punts de Catalunya actuaran avui a la 45a edició del Concurs de Cançó de Salitja, tot un clàssic de la música d’autor en català, que va néixer l’any 1978 i que, des de llavors, ha estat una plataforma de prestigi per a molts artistes d’arreu dels Països Catalans. La 45a edició del concurs tindrà lloc aquest vespre a la plaça Major de Salitja (19 hores), amb entrada gratuïta, dins dels actes de la festa major del poble selvatà. El jurat decidirà tres guardons: el primer premi, dotat amb 800 euros; el segon, amb 400, i el tercer, amb 200 euros. A més, el públic decidirà el premi popular, consistent en un dinar i una visita a la granja i museu Mas Bes.

Com és tradició, cada participant interpretarà un únic tema: Ferran Capdevila, de Sant Joan de les Abadesses, cantarà Quan et falti una rialla; Gemma Viñals, de Sarrià de Ter, Acaronar-me és bo; Ignasi Melgosa, de Barcelona, Ja no faig mal; Jordi Carreras, de Palamós, Llunàtic; Judit Jacquet, de Banyoles, Deixa’m ser jo; L’Home de Profit, de Barcelona, Des de dins; Marc Aldrufeu, de Vilassar de Mar, Cançó del vent; Marc Yud, de Barcelona, Toca; Marta Shanti, de Montmeló, Fada negra, i Mireia Costas, de Palafrugell, cantarà La ferida mai cantada. També hi actuaran Mireia Pagès, de Girona –que l’any passat va rebre el segon premi i el popular–, amb Nòmada arrelat; Montflorit, de Cerdanyola del Vallès, amb El meu cinema; Nando Terradas, de Cassà de la Selva, amb La volta al món; Neus, de Cabanes, amb Anna; Noriko i Ferran, de Sils, amb La cançó d’en Bon i en James; Nun, de Girona, amb A les dones (que plorem a les fosques, soles i en silenci); Projecte Mau Band, de Sarrià de Ter, amb El mar plora; The Soulers, de Barcelona, amb Llibres d’autoajuda; Titu Martí, de Castellfollit del Boix, amb Potser, i Xcastell, de Corbera de Llobregat, amb 6206 (en aquesta habitació).

L’any passat, el guanyador del 44è Concurs de Cançó de Salitja va ser el jove grup banyolí Bivac, amb la cançó A la deriva. Durant la seva llarga història, el concurs ha premiat Joan Amèric i Xavier Compte (1987), Insípids (2000) –amb Joan Enric Barceló, que cinc anys després va formar Els Amics de les Arts–, Frenètic (2002 i 2004), The Gruixut’s (2007), els germans Rusó Sala (2010) i Ian Sala (2014), Tona Gafarot (2015) i, entre altres, Roger Torné (2021 i 2022).

D’altra banda, dissabte continuarà la festa a Salitja amb el també clàssic PinxoRockiBirra, que en la seva 32a edició rebrà Black Sheep Trio i The Lizards (21 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA
cinema

El 36è Festival de Cinema de Girona estrena la primera part dijous

Girona
cinema

Steven Soderbergh i Geoffrey Rush visitaran Sitges

Barcelona
ARTS EN VIU

Rècord: Barcelona supera els tres milions d’espectadors

BARCELONA