Cinema

cinema

Mor als 94 anys Gena Rowlands, llegenda del cinema nord-americà

Al llarg d’una carrera de més de sis dècades, va estar nominada dues vegades a l’Oscar per ‘Una dona sota la influència’ i ‘Gloria’, totes dues dirigides pel seu marit, John Cassavetes

L’actriu nord-americana Gena Rowlands, autèntica llegenda de Hollywood, va morir ahir als 94 anys, a la seva casa d’Indian Wells (Califòrnia), envoltada de la seva família. Així ho ha confirmat l’oficina de l’agent del seu fill, el director de cinema Nick Cassavetes. De moment es desconeixen les causes de la mort de la cèlebre actriu, amb una trajectòria de més de sis dècades en el món del cinema i la indústria de l’entreteniment. El seu fill va fer públic el juny passat que Rowlands patia alzheimer des de feia cinc anys, en una entrevista a Weekly Entertainment en què parlava del seu treball amb ella durant el rodatge de la pel·lícula The Notebook (El quadern de Noah, 2004), en la qual l’actriu interpretava justament una dona amb alzheimer. La seva mare, l’actriu Lady Rowlands, també va patir alzheimer i la seva lluita va inspirar Gena per donar vida al personatge d’Allie a El quadern de Noah, basada en una novel·la de Nicholas Sparks.

Gena Rowlands va iniciar la seva carrera com a actriu a principi dels anys cinquanta, primer al teatre i després a la televisió i el cinema. Per la seva interpretació a Una dona sota la influència (1974), dirigida per John Cassavetes –el seu marit, des del 1954 a la mort d’ell, el 1989–, Rowlands va guanyar el Globus d’Or a la millor actriu dramàtica i va ser nominada l’Oscar. Amb el thriller Gloria (1980), també dirigit per Cassavetes, va ser de nou candidata a l’Oscar i al Globus d’Or. El 2015 va rebre l’Oscar honorífic per tota la seva carrera, que va incloure prop de mig centenar de pel·lícules i desenes de papers a la televisió, a sèries com ara Bonanza, Columbo i Monk. La seva última aparició a la gran pantalla va ser a la pel·lícula Six Dance Lessons in Six Weeks (2014), dirigida per Arthur Allan Seidelman i coprotagonitzada per Cheyenne Jackson.

Gena Rowlands va tenir tres fills amb Cassavetes, Nick, Alexandra i Zoe, tots ells directors o actors, i el 2012 es va tornar a casar amb l’empresari retirat Robert Forrest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA
cinema

El 36è Festival de Cinema de Girona estrena la primera part dijous

Girona
cinema

Steven Soderbergh i Geoffrey Rush visitaran Sitges

Barcelona
ARTS EN VIU

Rècord: Barcelona supera els tres milions d’espectadors

BARCELONA