Art

ART

Un “molí secret” per a l’art a l’Empordà

El taller de l’artista Manolo Sierra en una antiga fàbrica d’arròs de Sant Pere Pes­ca­dor, que va que­dar com­ple­ta­ment des­truït pel tem­po­ral Glòria, és ara, un cop reha­bi­li­tat pel pro­duc­tor britànic Nic Alder­ton, l’“espai cre­a­tiu” Secret Mill, que fent honor al seu nom es defi­neix com “una gale­ria pri­vada, un taller ama­gat i un lloc secret”. Evi­tant, doncs, la publi­ci­tat exces­siva, emprèn una nova tem­po­rada com a espai que “con­necta els artis­tes amb gale­ries, dis­se­nya­dors d’inte­ri­ors i col·lec­ci­o­nis­tes”, sem­pre amb cita con­cer­tada a través de l’adreça shh.​cat/​visita. Sota la direcció artística de la his­to­ri­a­dora de l’art Thaïs Boti­nas, la pro­gra­mació d’aquest agost es pre­senta amb el lema La il·lusió i la pro­posta expo­si­tiva de l’escul­tor Jaume Roig (Mallorca, 1981) i el fotògraf Jean Marie del Moral, que n’ha docu­men­tat el procés de cre­ació a l’estudi Es Pina­ret de l’artista des del 2019. Amb el títol Last Uni­ver­sal Com­mon Ances­tor (l’últim ances­tre comú uni­ver­sal), Jaume Roig pre­senta un bac­teri uni­cel·lular incrus­tat a l’arrel de l’arbre de la vida, del qual van sor­gir les infi­ni­tes for­mes d’existència que ens envol­ten. Segons el pro­pi­e­tari de Secret Mill, Nic Alder­ton, “Jaume Roig ens demana que fem un pas enrere de no milers, sinó milers de mili­ons d’anys, cap a les pri­me­res for­mes de vida a par­tir de les quals podem con­nec­tar amb el nos­tre propi lli­natge”.

Escul­tor i pin­tor, Roig va apren­dre l’ofici a l’estudi mallorquí de la seva mare cera­mista, fins a arri­bar a una inter­pre­tació per­so­nal i moderna de la ceràmica tra­di­ci­o­nal. Les seves escul­tu­res desen­vo­lu­pen l’estruc­tura d’una forma microscòpica i sen­zi­lla, cer­cant allò que uneix tots els éssers vius i que, des del punt de vista artístic, seria també l’ori­gen de tota forma, com ho són la línia o el cer­cle. L’expo­sició, que estarà oberta fins al 25 d’agost, també incor­pora algu­nes escul­tu­res fetes en col·labo­ració amb el fer­rer Joan Ramon Sunyer i que pre­senta per pri­mera vegada en aquesta mos­tra al Secret Mill per com­ple­men­tar els qua­dres i les ceràmiques.

A par­tir del 29 d’agost i fins al 15 de setem­bre, l’espai d’expo­sició l’ocu­parà S, de Manolo Sierra (Cadis, 1973), un artista arre­lat fa anys a l’Empordà i amb residència per­ma­nent al Secret Mill, que pren una lle­tra com a motiu plàstic, pels con­cep­tes que genera, per tal de tras­lla­dar a la pin­tura part de la seva experiència vis­cuda. Altres artis­tes que han pas­sat per aquest recinte ama­gat són Car­les Taché, Xavier González Arnau, José María de Aurora i Yoyo Balagué.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.