Cinema

cinema

Venècia obre el nou curs amb Burton, Cuarón, Almodóvar i Guadagnino

La Mostra acollirà una llarga llista d’estrelles: Brad Pitt, Nicole Kidman, Lady Gaga, Joaquin Phoenix...

Tim Burton inaugura el festival dimecres que ve amb ‘Bitelchús Bitelchús’

The room next, el primer llargmetratge de Pedro Almodóvar rodat en anglès; Jocker: folie à deux, continuació de la pel·lícula amb què Todd Phillips i Joaquin Phoenix es van emportar el Lleó d’Or del 2019; Babygirl, thriller eròtic protagonitzat per Nicole Kidman i Antonio Banderas, i Queer, adaptació de la novel·la autobiogràfica de William Burroughs a càrrec de Luca Guadagnino, són algunes de les pel·lícules que competiran a la 81a edició d’una Mostra de Venècia que recupera l’esplendor. Després de quatre edicions amb pocs famosos a causa de la Covid-19 i la vaga d’actors de Hollywood, les estrelles desembarquen de nou a l’illa del Lido, a la llacuna veneciana: s’hi esperen Lady Gaga, Brad Pitt, Winona Ryder, Michael Keaton, Antonio Banderas, Nicole Kidman, George Clooney, Daniel Craig, Julianne Moore, Tilda Swinton i Angelina Jolie, entre molts altres.

La competició pel Lleó d’Or convoca altres noms coneguts: Pablo Larraín presentarà una nova biografia, Maria, amb Angelina Jolie en el paper de Maria Callas; Justin Kurzel dirigeix The order, amb Jude Law en el paper d’un agent de l’FBI dels anys 80 que investiga un grup terrorista supremacista, i The Brutalist, dirigida per Brady Corbet, recorre 30 anys a la vida de l’arquitecte hongarès i supervivent de l’Holocaust László Toth i la seva dona Erzsébet (Adrien Brody i Felicity Jones) .

Tim Burton inaugura aquest dimecres el festival, fora de competició, amb Bitelchús Bitelchús, seqüela de la comèdia de terror que va estrenar el 1988, de la qual recupera els actors Michael Keaton i Winona Ryder. Fora de concurs, també, els cineastes Alfonso Cuarón i Rodrigo Sorogoyen estrenaran, respectivament, les sèries Disclaimer’(Observada i Los años nuevos. També es presentaran noves sèries de Joe Wright (Orgull i prejudici, Expiació), que relata a M., el fill del segle l’arribada al poder de Mussolini, i la primera aventura en aquest format televisiu de Thomas Vintenberg (La caça, Una altra ronda), que situa Families like ours en una Dinamarca distòpica, després d’una catàstrofe natural.

El festival se celebrarà del 28 d’agost al 7 de setembre. La secció competitiva Orizzonti acollirà la pel·lícula Marco, protagonitzada per Eduard Fernández i dirigida per Aitor Arregi i Jon Garaño. El productor català Lluís Miñarro porta dues pel·lícules a Venècia, fora de la secció oficial: el documental Constel·lació Portabella, dirigit per Claudio Zulian, i Desert suite, dirigida per Fabrizio Ferraro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia