Música

Cultura

Mor Lencho Salazar, una de les figures més importants de la cançó costa-riquenya

El cantant Lorenzo Salazar Morales, conegut popularment com a Lencho Salazar va morir dimecres, a l’edat de 92 anys, segons ha fet saber el seu fill, José Manuel, a les xarxes socials.

Nascut el 1931 a Alajuela (Costa Rica), va convertir-se en tota una llegenda de la cançó popular del seu país. Impulsat per la seva mare, de ben petit ja va començar a aprendre de música. Tocava la guitarra i cantava en les misses i activitats familiars. El 1953 va iniciar la seva carrera artística formant el Trío Costa Rica, i uns anys més tard va formar la banda de Los Talolingas. A partir d’aquest moment va guanyar-se el cor dels costa-riquenys amb la seva cançó humorística. Utilitzant un llenguatge col·loquial, i recollint llegendes i cançons populars. A la dècada dels setanta va dirigir els balls folklòrics de l’Institut Costa-riqueny de Turisme i el 1996 el Ministeri de Cultura de Costa Rica el va declarar membre de la Galeria de Cultura Popular costa-riquenya. També va dedicar-se molts anys a la docència de la música en diverses escoles privades i a la Universitat Nacional de Costa Rica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia