La Schubertíada tanca amb 4.880 espectadors
La Schubertíada a Vilabertran va tancar diumenge la 32a edició amb 4.880 espectadors i 12 dels 21 concerts programats amb les entrades exhaurides. Ha estat una edició especialment variada pel que fa al repertori amb obres de compositors tan diversos —a banda de Schubert— com Johann Sebastian Bach, Ture Rangström, Benjamin Britten, André Previn, Antonin Dvorák, Benjamin Britten, Eduard Toldrà i Hèctor Parra.
El públic fidel del Festival ha viscut una edició amb debuts com el de la joveníssima soprano Katja Maderer en el concert inaugural, al costat del pianista Wolfram Rieger; l’estrena d’un nou cicle de cançons basat en poesia de Mercè Rodoreda, a càrrec del compositor Hèctor Parra; programes inèdits, com ara la primera integral de l’obra per a violí i piano de Schubert a càrrec de solistes catalans; la descoberta de la música crepuscular de Liszt de la mà del virtuós pianista Kit Armstrong; la presentació de dos programes singulars inspirats en les “Schubertíades” vieneses originals; una històrica integral de les suites per a violoncel de Bach amb músics del país, així com un concert familiar ideat per Òscar Dalmau.
El públic ha pogut gaudir d’un seguit de recitals vocals del més alt nivell amb Erika Baikoff, Elena Copons, Matthias Goerne, Julia Kleiter, Katharina Konradi, Johannes Martin Kränzle, Andrè Schuen, i destaquen pianistes com ara Julius Drake, Hilko Dumno i Alexander Schmalcz. També cal subratllar els debuts de dos cantants excepcionals a la Schubertíada: la sueca Malin Byström, una de les sopranos més sol·licitades del circuit operístic internacional, i la sorpresa del debut de la mezzosoprano Beth Taylor, que va apuntar-se un èxit personal en el seu concert al costat del pianista Hamish Brown.
“La Schubertíada demostra el seu compromís amb la singularitat en termes de programació i consolida l’aposta pel foment del talent jove europeu. El nostre deure és donar la mà a una nova generació de músics que estan forjant una nova edat d’or de la cançó poètica, així com connectar diferents generacions d’artistes per enriquir els seus coneixements”, assegura Víctor Medem, director de la Schubertíada.