Art

ART

Pintors catalans exposen a Lituània

La Triennal de Pintura Vílnius 2014, que se celebrarà des d’avui dijous fins al 6 d’octubre a les ciutats lituanes de Vílnius i Kaunas, té com a objectiu fer una reflexió sobre el significat de la pintura en la contemporaneïtat, ara que aquest suport artístic ha perdut el seu paper hegemònic.

Els organitzadors de la triennal han triat França i Espanya com els estats convidats en aquesta edició. Pel que fa a la representació espanyola s’ha seleccionat com a comissari Agustín Fructuoso, fundador juntament amb Xaro Castillo del Taller Pubilla Kasas (TPK), que com a col·lectiu té una llarga trajectòria de col·laboració amb el projecte Meno Parkas de Kaunas, darrere el qual hi ha l’Associació d’Artistes Lituans.

Fructuoso va comprometre la seva col·laboració amb l’esdeveniment en el cas que els autors que triés formessin part del projecte Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat, en un intent de reivindicar una tasca de promoció artística des de les perifèries urbanes.

A més d’Agustín Fructuoso i Xaro Castillo, també participaran en la triennal lituana els creadors Quico Estivill, Jorge Ferré, Alex González, Silvia Pagliano, Federico Sancho, Diego Tampanelli i Francesc Ylla. “A banda de qüestions netament artístiques, la importància de participar en aquesta Triennal és el fet positiu de mantenir relació amb projectes i artistes d’un país petit, amb semblances amb Catalunya, que ha sabut trobar una estructura cultural a partir del suport als seus artistes”, diu Fructuoso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia