Patrimoni

Localitzen nous enterraments i part d’un mur del fossat al castell de Sant Iscle

La nova campanya d’excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres ha permès localitzar nous enterraments i un mur que limitava el fossat. La intervenció s’ha concentrat enguany al davant de la muralla sud i al costat oest del fossat. Els sis enterraments localitzats serien del cementiri que antigament hi havia a la fortalesa i que va estar en funcionament des del segle XII fins a finals del XV. Pel que fa al fossat, on s’ha intervingut per primera vegada, s’ha trobat una part del mur.

Les excavacions, que es van iniciar l’any 2005, s’han fet en dos torns de camps de treball de voluntariat gestionats pel Grup Esplai Vidrerenc i sota la direcció de l’arqueòleg Joan Llinàs, d’Atri Cultura i Patrimoni SLU, que hi ha aportat un auxiliar d’arqueologia. "En aquesta edició s’ha excavat a la zona exterior del costat sud del castell, entre la muralla i el fossat. La primera troballa que es va fer van ser uns enterraments pertanyents al cementiri que hi havia anteriorment al Castell, que va estar en funcionament des del S. XII fins a finals del S. XV. Sis són els enterraments que s’han trobat, amb un total de 86 comptant totes les troballes d’enterraments de totes les edicions", explica Llinàs.

L'estiu que ve es durà a terme una altra campanya, en la qual s'espera trobar més restes a la zona excavada aquest any que ajudin a completar el coneixement sobre la història i l'evolució d'aquest castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia