Arts escèniques

ARTS EN VIU

Tàrrega convida el públic a participar festivament en les accions de carrer

FiraTàrrega arrenca la temporada teatral a Catalunya aquesta tarda. Fins diumenge, es programaran fins a 51 propostes (20 de les quals, estrenes absolutes). Una onzena de muntatges conviden el públic a intervenir-hi lúdicament, a comprometre-s’hi. La inauguració de La Llotja, l’espai per als professionals de FiraTàrrega, tindrà la presència protocol·lària d’Ernest Urtasun, ministre de Cultura, i Sònia Hernández, consellera de Cultura.

Molts són els reclams del cartell, en què coincideixen funcions de carrer i de sala per garantir una dispersió del públic. Sol Picó celebra els seus 30 anys de carrera amb Carrer 024, una peça que també es programarà per les festes de la Mercè de Barcelona. Serà la quarta vegada que la ballarina d’Alcoi actua a Tàrrega i ho fa amb un muntatge de carrer multitudinari. Anteriorment, havia presentat Sirena a la plancha (2009), Petra, la mujer araña y el putón de la Abeja Maya (2011) i Memòries d’una puça (2013). Qui anuncia el seu darrer espectacle de creació és Claire Ducreux: Fleurir les abîmes promet la sensibilitat d’anteriors muntatges seus com ara el de Refugiada poètica, que fa anys que ha anat transformant denunciant des del mim la crueltat de les guerres i la soledat dels rodamons. A escala internacional, els fidels de la Fira no es voldran perdre la nova proposta de la companyia Ad Hok, després de meravellar amb la seva trilogia el 2018.

Anna Giribet, que acaba de renovar el seu càrrec en la direcció artística, repeteix amb Sergi Estebanell (Love for free i Acts of liberation) i amb Sound de Secà (Àcid), així com Toti Toronell (Paquets), Campi Qui Pugui (Matres) i Fadunito, que celebra 20 anys amb Opia. Alba Sarraute presenta la seva particular versió de Macbeth (La innombrable) i Íntims Produccions mostra la seva adaptació per a públic familiar L’anorak, estrenat al Lliure al març.

Ahir ja s’havien venut el 55% de les entrades de pagament disponibles (espais de sala, principalment) entre les invitacions per a programadors i venda al públic en general. FiraTàrrega manté el seu compromís amb el concepte de fira internacional amb més de 1.100 professionals acreditats, de 30 països diferents. Dels 51 espectacles, 28 són de companyies catalanes (7 de les quals, de les terres de Lleida), 13 de l’Estat espanyol i 10 de procedència internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia