Arquitectura

arquitectura

El COAC Girona proposa prop de 40 activitats per a aquesta tardor

Entre les propostes, que inclouen visites, conferències i jornades, destaquen les exposicions ‘Mirades: Terra. Rastres terrenals’ i ‘A mà. Arquitecte Hereu: joies i pintura 4’

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha programat per a aquesta tardor prop de 40 activitats entre exposicions, conferències, visites, itineraris i jornades, que es portaran a terme a les seus de Girona, Figueres i Olot, així com en altres espais de les comarques gironines. Bona part de les propostes sorgeixen de la col·laboració amb diferents institucions i entitats del territori. Coincidint amb l’inici del curs escolar 2024/2025, també començaran diversos programes educatius com el Programa Nexes a l’Escola Cassià Costal de Girona i projectes amb l’Escola Guillem de Montgrí i les escoles d’Olot.

Exposició de Marc Torra

La programació s’obre amb l’exposició Mirades: Terra. Rastres terrenals, amb fotografies de Marc Torra, el 19 de setembre (fins el 8 de desembre). Vint instantànies mostraran a la sala d’exposicions La Cova de la seu de Girona, com els éssers humans interactuem amb el nostre entorn, humanitzant el paisatge amb les nostres accions i transformant la terra amb la nostra presència, tant de manera física com emocional. El 3 d’octubre hi haurà la conferència inaugural a càrrec de Marc Torra ( fragments.cat ).

El mateix 19 de setembre, la seu olotina del COAC obrirà l’exposició de les Obres premiades i seleccionades de la 26a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona (fins el 23 d’octubre). Com a activitat paral·lela, el dissabte 21 de setembre, es visitaran algunes de les obres seleccionades en aquesta i altres edicions, de la zona d’Olot. L’activitat continua a la Delegació Garrotxa-Ripollès amb l’acte Vint anys del POUM d’Olot, el 26 de setembre, amb la participació dels arquitectes Joan Albesa i Ramon Fortet.

A l’octubre, la Delegació de l’Alt Empordà del COAC ha programat la tercera edició del Taller de bones pràctiques d’arquitectura a l’Empordà (4 i 25 d’octubre), comissariat pels arquitectes Joan Falgueras i Clara Crous.

(Re)pensem Girona

Juntament amb l’Ajuntament de Girona, del 19 al 21 de novembre, s’han organitzat les jornades professionals i ciutadanes sobre transformació urbana (Re)pensem Girona per reflexionar sobre els canvis que està experimentant la ciutat i les transformacions urbanes necessàries per construir un futur sostenible i inclusiu.

Al desembre, la Demarcació de Girona del COAC iniciarà el nou cicle expositiu A mà en el qual s’exposaran, a la sala La Cova, pintures i obres de diversos formats d’arquitectes reconeguts. La primera de les mostres, que s’inaugurarà el 12 de desembre (fins el 16 de març), estarà dedicada a Francesc Hereu, amb el títol Joies i pintura 4. Arquitecte Hereu.

Societat i arquitectura

Marc Riera, president de la Demarcació de Girona del COAC , expressa la seva satisfacció per “presentar una programació tan rica i diversa que no només posa en valor l’arquitectura de les nostres comarques, sinó que també fomenta una connexió més estreta entre la societat i l’arquitectura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA