Música

MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

Dues joves artistes catalanes amb una clara i ascendent projecció internacional, Rita Payés i Andrea Motis, coincidiran aquesta tardor en el Festival de Jazz de Barcelona, que ahir va presentar un intens programa amb més de 60 concerts repartits per disset escenaris i catorze classes magistrals. Payés, que va debutar en el festival ara fa deu anys, quan només en tenia 14, serà protagonista d’un “retrat d’artista” desplegat en cinc concerts, entre els quals hi ha un duo amb la seva “germaneta” Lucía Fumero (15 d’octubre, La Paloma) i una participació com a artista convidada en el concert que Maria Schneider (“ídol còsmic” de la cantant i trombonista del Maresme) oferirà el 6 de novembre a Paral·lel 62.

Per la seva banda, Motis, que també va debutar en el festival en edat preadolescent, s’envoltarà de convidats com la xilena Pascuala Ilabaca, el brasiler Jaques Morelenbaum i el texà –català d’adopció– Michael League per a la presentació, el 15 de novembre al Palau de la Música, d’un nou disc anomenat Temblor. L’endemà, una altra veu catalana llargament vinculada al festival, Sílvia Pérez Cruz, oferirà al mateix Palau un concert a duo amb el guitarrista argentí Juan Falú i, dues setmanes més tard, la formació en la qual es van donar a conèixer tant Payés com Motis, la Sant Andreu Jazz Band (que, segons Joan Anton Cararach, director artístic del festival, “sona millor que mai”), hi presentarà un tribut a Frank Sinatra.

“Una corrua de mestres incontestables”, deia Cararach, completa la programació de la 56a edició, pressupostada en poc més d’un milió i mig d’euros i amb CaixaBank –el festival es presentava ahir en una de les seus de l’entitat– estrenant-se com a “partner estratègic”. Entre els mestres, Pat Metheny (7 de novembre, Palau), l’etíop Mulatu Astatke (7, Apolo), Egberto Gismonti (13, Conservatori del Liceu), John Scofield (14, Paral·lel 62) i el Crosscurrents Trio de Zakir Hussain, Dave Holland i Chris Potter (20, Paral·lel 62), que aplegaran bona part dels 56.000 espectadors que vol atreure el festival.

La 56a edició, finalment, es caracteritza per un ventall de petites exquisideses funk (Mononeon, Cimafunk, Butcher Brown...), així com per dos concerts “extraordinaris” a principis de l’any vinent: Brad Mehldau (7 de febrer, L’Auditori) i Kamasi Washington (23 de març, Razzmatazz).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona