Música

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

‘Els 50 de Zeleste’ tindrà lloc diumenge vinent a l’avinguda de la Catedral de Barcelona amb el Liceu Gran Ensemble i una combinació de músics d’aquella època i d’ara mateix

El concert col·lectiu Els 50 anys de Zeleste tindrà lloc diumenge vinent, 22 de setembre, a l’avinguda de la Catedral de Barcelona (21 h, gratuït), dins la programació de les festes de la Mercè 2024 . Aquest espectacle, ideat per Gisela Sais i dirigit per Sergi Vergés i Toni Vaquer, vol ser un homenatge a “l’esperit musical més lliure de Barcelona”, molt a prop d’on fa mig segle es va inaugurar la històrica sala Zeleste, al carrer Argenteria, que va ser un dels grans motors de l’escena laietana i de la música barcelonina i catalana dels anys setanta i vuitanta. L’espectacle ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. El concert es dividirà en set capítols, cadascun dedicat a un artista representatiu de l’Ona Laietana, com ara Gato Pérez, Pau Riba, Orquestra Platería, Música Urbana, Jaume Sisa, Toti Soler i l’Orquestra Mirasol, i hi participaran tant músics d’aquella època, per exemple Manel Joseph i Pep Torres de la Platería, com representants de les últimes generacions, entre ells Joan Colomo i La Ludwig Band. L’espectacle comptarà amb el Liceu Gran Ensemble, dirigit per Sergi Vergés, trombonista de l’Orquestra Platería, i el pianista i compositor Toni Vaquer, representant de la nova generació. L’Ensemble, format per 37 músics, inclourà instruments de vent, corda, percussió i teclat.

El concert es clourà amb una versió coral del clàssic Se fuerza la máquina, de Gato Pérez, en què tots els músics i cantants s’uniran per tancar l’homenatge a aquesta etapa “tan vibrant i creativa” de la música barcelonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo