Música

música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

A punt de celebrar els 25 anys de Gazpacho, el músic saltenc presenta en solitari una cançó que va compondre arran de la mort de la seva mare

El músic saltenc Fonso Castillo, un històric de l’escena musical gironina amb més de 35 anys de trajectòria –ha estat membre de Triclínium, Quartetto da Cinque, Zitzània, Cara B i, sobretot, Gazpacho– acaba de publicar, com a solista, la seva cançó més personal, Las ganas de verte, una preciosa cançó, melòdica, íntima i emotiva, que va compondre arran de la mort de la seva mare i que, de fet, està concebuda com una espècie d’antídot per afrontar el dolor d’una pèrdua. Per donar-li forma, Castillo ha treballat en equip amb el músic i productor Ivan Torrent (Badalona, 1978), instal·lat des de fa temps a Sils, que ja havia col·laborat amb Gazpacho. També havien treballat junts, Torrent com a productor i compositor i Castillo com a guitarrista, en algun tema del disc Colección privada de Mónica Naranjo.

“Fa un any li vaig passar a Ivan l’esquelet de la cançó i es va donar la trista circumstància que ell també venia de perdre una persona molt propera. Al final, ha estat un treball fet entre tots dos, al cinquanta per cent. Feia temps que em voltava pel cap aquesta cançó, que parla dels tema de la mort d’una manera molt dolça, que convida a recordar els morts, a no oblidar-los, amb molt de sentiment”, explica Castillo, que de seguida ha rebut reaccions molt positives a la cançó des de tot l’Estat espanyol i l’Amèrica Llatina. Amb el single es va estrenar també el videoclip corresponent, realitzat per Xavi Laiz, amb imatges gravades en plena natura que reforcen el missatge de la cançó. “En Xavi havia perdut també fa poc la seva àvia, i en conjunt crec que tots els implicats hi han posat la seva ànima en un projecte que té com a objectiu reconfortar qualsevol persona que hagi perdut un ésser estimat, amb un missatge optimista”.

Fonso Castillo inicia amb Las ganas de verte un nou projecte que, més tard o més d’hora, inclourà un àlbum en solitari, i abans hi haurà ja alguna presentació en directe de les noves cançons, aquest hivern. A més, l’1 de febrer vinent, Gazpacho, el grup de rumba liderat per Castillo i Pedrito Martínez, celebrarà els seus 25 anys a La Mirona , de Salt, amb un concert en què estaran acompanyats per diferents músics amics que els han acompanyat al llarg d’aquest quart de segle.

A més, Fonso Castillo també col·labora en el projecte de techno flamenc, del discjòquei i productor Marsal Ventura, tant el seu recent disc De Berlín a Triana com en les seves presentacions en directe arreu de la península.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona