Altres

exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

Una gran mostra immersiva a L’IDEAL de Barcelona introdueix el visitant en els meravellosos mons de l’escriptor francès

L’exposició Jules Verne 200, la producció més gran de L’IDEAL, s’endinsa en les icòniques novel·les de Jules Verne com Viatge al centre de la Terra, 20.000 llengües de viatge submarí, Michel Strogoff, Cinc setmanes en Globus, La casa de vapor, De la Terra a la llun i La volta al món en 80 dies. La mostra ocupa prop de 2.000 m2, està distribuïda en vuit sales i inclou sales immersives, realitat virtual, metavers i sales expositives tradicionals. L’exposició es podrà visitar a partir d’aquest divendres a L’IDEAL i té prevista una extensa gira internacional.

L’experiència inclou una pel·lícula en 3D que es projecta a la coneguda sala immesiva de més de 1000 m2 de pantalla incorporarà una nova cúpula (dome). L’exposició inclou també una experiència biogràfica en realitat virtual que permetrà, per primera vegada, viure els episodis biogràfics de la desconeguda vida de Jules Verne com els seus primers anys a Nantes, la joventut a París, i la seva maduresa a la tranquil·la ciutat d’Amiens. A l’exposició també hi ha la sala immersiva, que recorre els indrets geogràfics que Jules Verne va popularitzar en les seves novel·les combinant-los amb material gràfic i audiovisual.

A la sala interactiva, els visitants poden donar color a algunes de les màquines vernianes més populars i també hi ha una sala amb dues instal·lacions creades per artistes digitals. Voyages extraordinaries: Snapshots, de Joan Fontcuberta i Franc Aleu, que recrea a través d’eines d’intel·ligència artificial alguns dels moments més reconeguts de les novel·les vernianes tal com si fossin documents fotoperiodístics impossibles. La volta al món en 80 segons, dissenyada per l’artista Jordi Massó, convida a reflexionar sobre l’evolució tecnològica i la necessitat de desplaçar-nos cada vegada a velocitat més gran.

Per altra banda, el metavers vernià és una experiència de realitat virtual que fa un recorregut pels espais de les cinc novel·les més populars de Verne: Viatge al centre de la Terra, 20.000 llengües de viatge submarí, La volta al món en 80 dies, Robur el conqueridor i De la Terra a la Lluna. La banda sonora de totes les instal·lacions ha estat composada per Raffel Plana i enregistrada per l’Orquestra Simfònica i Cor de Bratislava (Eslovènia).

L’exposició té prevista una extensa gira internacional per acabar el seu recorregut a París el 2028 dins dels actes per celebrar el bicentenari del naixement de l’autor en una de les seves ciutats de referència. Layers of Reality lidera la recuperació de l’obra verniana per commemorar aquesta data històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona