Art

art

Desè aniversari de la mostra Barcelona Gallery Weekend

Un total de 27 galeries d’art contemporani i modern celebren fins diumenge vinent, 22 de setembre, el desè aniversari de la mostra Barcelona Gallery Weekend, un esdeveniment que inaugura cada curs la temporada artística.

Els 27 establiments, repartits entre Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, acolliran els treballs d’una trentena d’artistes dels àmbits estatal i internacional.

Totes les exposicions, gratuïtes i d’accés lliure, es van inaugurar de manera simultània ahir. La iniciativa té l’objectiu de posar de manifest la labor de les galeries d’art com a “espais generadors de cultura i de coneixement”, segons indiquen els seus responsables.

Complementant les exposicions, les galeries acullen un seguit d’activitats gratuïtes com ara trobades, xerrades, presentacions, performances i visites comentades per conèixer de primera mà el treball dels artistes i galeristes. En aquest sentit, El passeig de… proposa set itineraris de visita a les galeries a càrrec de set comissaris i comissàries del context local: Xavier Acarín, David Armengol, Cèlia del Diego, Carles Guerra, Sofia Lemos, Patricia Sorroche i Linda Valdés.

Un altres actes destacats, relacionats amb la Barcelona Gallery Weekend i més enllà d’aquest cap de setmana són les rutes guiades ARC GalleryWalks, i el programa BGW Familiar. Com a novetat, les rutes s’estenen aquest any entre diumenge 22 i dissabte 28 de setembre.

Finalment, Barcelona Gallery Weekend torna a presentar el Programa d’adquisicions, dirigit a entitats que es comprometen a “incorporar a les seves col·leccions obres de les galeries participants”. En aquest programa hi participen entitats com ara la Fundació Vila Casas, la Fundació Úniques, la Fundació Sorigué, MIA Art Collection i The Social Hub i zardoz.club. “El programa contribueix a dinamitzar el mercat artístic” i la relació entre col·leccionisme i galeries, agents imprescindibles per a la promoció dels artistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.