Cinema

cultura

Mor el reconegut actor i director argentí Daniel Fanego

Activista en diverses causes relacionades amb els drets humans

El director i actor de cinema, teatre, televisió argentí, Daniel Luis Fanego, ha mort a l’edat de 69 anys, segons ha informat l’Associació Argentina d’Actors, la qual va formar part amb diversos càrrecs. “Amb gran tristesa ens acomiadem d’un dels actors més estimats i premiats de la seva generació”.

Nascut l’any 1955 a Buenos Aires, va fer els estudis de Dret, però poc temps després va decidir desviar el seu camí cap al món de la interpretació. El seu debut damunt d’un escenari va ser l’any 1977 amb l’obra La lección de anatomía. A partir d’aquell moment, sense deixar mai el teatre, va participar en cinema i també en televisió. Les pel·lícules per les quals es va fer més popular són El Fausto criollo i Desde el abismo. Al llarg de la seva carrera va ser premiat fins a una desena de vegades, entre elles, va rebre el premi Podestá l’any 2005 i el premi Konex el 2021 per la seva trajectòria professional. A més, l’any passat, la seva ciutat natal, el va fer Ciutadà Il·lustre en l’àmbit de la cultura.

Per altra banda, va ser un dels fundadors del moviment TeatroxlaIdentidad, el qual, a través de diversos cicles de teatre, posa de manifest la vulneració en matèria de drets humans que pateixen avui dia encara els fills de desapareguts durant la dictadura militar que van ser entregats a altres famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia