Altres

El correllengua arriba a 11 municipis de la llera del Ter

Onze  municipis de la llera del Ter s'han unit per tirar endavant la 28a edició del Correllengua a la zona a partir d'aquest dimecres. Alguns dels actes confirmats són la  presentació del Correllengua amb Lluís Llach a Madremanya, el dia 25 de setembre; un curs per aprendre a ballar sardanes a Sant Joan de Mollet, el 26; una sardinada popular i actuació de ‘Els Combatents’ a Celrà, el 27; així com vermuts, jocs per mainada, gimcames familiars, cercaviles de gegants i altres actes. 

Alguns dels municipis han aprovat també per ple la moció presentada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL),  sobre el  Correllengua, on es reivindica l’ús de la llengua catalana com un element integrador “que permet que una societat plural com la catalana generi una identitat col·lectiva, promovent activitats al voltant de l’ús de la nostra llengua, lluitant per la cohesió social arreu del territori de parla catalana i fomentant el sentiment de pertinença al país”. Des de la CAL consideren que seria important la presentació, a tots els municipis i comarques, de la moció que han redactat i l’aprovació de la totalitat o d’una part dels acords proposats. Alguns d’aquests acords són donar suport al Correllengua 2024 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat, donar suport a les entitats i grups del municipi interessats a organitzar el Correllengua, fer pública la iniciativa i fer arribar una aportació econòmica per a l’organització dels actes i “el bon funcionament” de la iniciativa. Tot això, diuen, atesa la necessitat “d’assolir la plena normalització del català arreu del territori i convertir-la en la llengua vehicular”, així com un element d’integració de les persones nouvingudes. Per últim, volen emfatitzar la “rellevància de la a figura de la lingüista M. Carme Junyent i Figueras, que dona nom al Correllengua 2024, per tal de reivindicar-ne l’obra i retre-li l’homenatge que li correspon per la tasca que ha desenvolupat entorn de les llengües minoritzades en general i de la llengua catalana en particular, traspassada l’any passat”.

El Correllengua 2024 a la llera del Ter està organitzat per les associacions: ARC Flaçà, Acció Cultural de Celrà, Ateneu Popular la Pioixa de Bordils, Mollet Cultura, Gegants de Celrà, Casal Independentista Guillém Agulló, Connexió Papyrus, CDR Ter- Gavarres, Assemblea Llera del Ter (ANC) i Associació Esplai Medinyà. Els municipis implicats són Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Juià, Madremanya, Medinyà, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell i Viladasens. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia